Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Žena (25) prestala míňať peniaze na štyri bežné veci: Ušetrila už viac ako 5 000 eur! Toto musíte skúsiť

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

LONDÝN – Mnohých stále trápi zdražovanie, a tak sa snažia ušetriť všade, kde sa to len dá. Istá Britka prezradila, že ušetrila viac ako 600 dolárov (550 eur) mesačne, keď sa vzdala štyroch jednoduchých vecí, na ktoré bezhlavo míňala peniaze.

Dvadsaťpäťročná Chrissie Milanová priznala, že bola ľahkovážnou márnotratníčkou. Uvedomila si to minulý rok na ceste do Thajska. „Smoothie ma v Thajsku stálo 1,30 dolára (1,19 eur) v porovnaní so 7,60 dolára (6,90 eur) v Spojenom kráľovstve a bolo oveľa lepšie,“ povedala, informuje denník New York Post. Prinútilo ju to zamyslieť sa nad tým, na čo vlastne doma míňa peniaze, a tiež nad tým, čo za to dostáva. Rozhodla sa začať nový život a zahájila preto rok bez míňania. Existujú vraj štyri rôzne kategórie, v ktorých najviac plytvá peniazmi.

Najskôr si uvedomila, že mesačne míňa na oblečenie takmer 200 dolárov (183 eur), čo ročne predstavuje značnú sumu 2 400 dolárov (2 203 eur). Ako prvú vec, ktorú zo svojho zoznamu každodenných vecí vyškrtla, bolo preto oblečenie. Tvrdí, že si zatiaľ v roku 2024 nekúpila žiadny nový kus oblečenia. Po druhé, prestala si kupovať kávu cestou do práve. Napokon úplne vynechala obedy, ktoré si objednávala do kancelárie. Tým ušetrila 300 dolárov (275 eur) mesačne. Nakoniec bola žena nútená svoj rozpočet obmedziť ešte viac a prestala chodiť na luxusné večere so svojimi priateľmi a rozhodla sa jedlo pripravovať doma, čím mesačne ušetrila viac ako 100 dolárov (91 eur).

„Ide o to, aby sme sa dostali k podstate toho, čo je dôležité,“ uviedla Milanová. „Ak odstránite zo svojho života všetko a začnete od nuly, až potom si uvedomíte, čo vám skutočne chýba a čo nie,“ dodala. Nechýbajú jej večere s priateľmi a namiesto toho radšej podniká lacnejšie aktivity. No najťažšie pre ňu bolo obmedziť kupovanie obedov v kancelárii. „Veci ako príprava jedla a plánovanie dopredu sú ťažšie. Skoro som to uprostred svojej misie vzdala,“ priznala. Keď sa však na svoj rozpočet pozrela znovu, ušetrila zatiaľ viac ako 6 000 dolárov (5 508 eur), čo znamená, že drobné obmedzovanie stojí za to. „Myslím, že ušetrené peniaze bude najlepšie odložiť na horšie časy alebo investovať. Chcem si vybudovať pohodlnú finančnú budúcnosť,“ dodala.

Viac o téme: ŠetrenieOblečenieMíňaniePeniaze
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu