Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Muž (37) spal, keď sa pod posteľou prepadla zem: Bez stopy zmizol v takmer desať metrov hlbokej diere!

(Zdroj: X/creepydotorg)

SEFFNER – Je to už jedenásť rokov, čo Jeffrey Bush zmizol vo svojom vlastnom dome a nikdy sa po ňom nenašli žiadne stopy. Tento tridsaťsedemročný muž spal v posteli vo svojom dome v Seffner na Floride, keď sa okolo neho prepadla zem a pohltila ho do veľkej priepasti.

V noci 28. februára 2013 jeho brat Jeremy počul hlasný náraz a vbehol do Jeffreyho izby, kde našiel obrovský kráter namiesto postele svojho súrodenca. Jeremy skočil do diery v zúfalej snahe zachrániť svojho brata, ale ostatní ho rýchlo stiahli do bezpečia, pretože zem okolo diery sa rýchlo prepadala. „Podlaha sa stále poddávala a klesala, ale bolo mi to jedno. Chcel som zachrániť svojho brata,“ povedal vtedy pre britský denník The Guardian. „Ale nemohol som nič robiť. Prisahal by som, že som ho počul kričať moje meno, aby som mu pomohol,“ dodal.

V priebehu niekoľkých minút dorazila na miesto polícia a inžinieri do jamy spustili mikrofón, aby sa pokúsili zachytiť Jeffreyho. Po druhom kolapse však nehnuteľnosť vyhlásili za príliš nebezpečnú na to, aby Jeffreyho zachránili. Dom následne oplotili a napokon zbúrali, pričom jamu širokú šesť metrov a hlbokú deväť metrov zasypali štrkom. Po viac ako dvoch rokoch, 19. augusta 2015, sa však diera opäť otvorila. Špecialisti v tom čase poukázali na to, že je veľmi zriedkavé vidieť takýto jav.

Florida je obzvlášť náchylná na prepady pôdy, pretože je domovom veľkého počtu podzemných jaskýň, ktoré sú tvorené vápencom, horninou ľahko rozpustiteľnou vo vode. Len niekoľko týždňov pred tragédiou inšpektori navštívili dom Stevensovcov, aby skontrolovali, či na pozemku nehrozia podobné riziká. „Inšpektor povedal, že v dome nie je nič zlé. Nič,“ povedal Jeremy. „A o pár mesiacov neskôr môj brat zomrel. V diere,“ dodal.

Čo sa teda stalo s Jeffreyho telom? Philip van Beynen, environmentálny vedec z University of South Florida, dospel k záveru, že s najväčšou pravdepodobnosťou spadol do diery plnej vody. Pre americký denník USA Today dodal, že akýkoľvek pokus o jeho záchranu by bol nerozumný, ak nie nemožný, pretože sa mohla zrútiť aj zem okolo diery. Napriek tomu je to malá útecha pre Stevensovcov, ktorí nikdy nepochovali svojho milovaného a dokonca sa s ním ani poriadne nerozlúčili.

Viac o téme: ZmiznutieDieraFloridaJeffrey Bush
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu