Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Snoubordistu strhla lavína! Ešte pred jazdou testoval sneh... desivé VIDEO, zúfalé výkriky do vysielačky

(Zdroj: Youtube/Blake Nielson)

SALT LIKE CITY - Strašidelné momenty zažil snoubordista Blake Nielson po tom, ako sa pod ním strhla lavína snehu, ktorá ho ťahala desiatky metrov dole svahom. Bol jedným z tých šťastnejších, ktorému sa pri takomto incidente nič nestalo. Celý zážitok sa mu podarilo dokonca zdokumentovať.

Pod Nielsenom sa zrejme uvoľnila veterná doska, ktorá spusila lavínu a zrazila mladíka k zemi na kopci v Big Cottonwood Canyon. Na videu nasnímanom kamerou pripevnenou na prilbe vidno, ako sa Blake rúti dolu svahom s odtrhnutou lavínou pod nohami. Cez vysielačku kričí svojmu športovému parťákovi "Logan, šmýkam sa. Zostávam na vrchole, ale šmýkam sa." Našťastie sa mu podarilo udržať sa po celý čas nad snehom tým, že sa snažil na snehu akokeby plávať, píše New York Post.

Snoubordista bol unášaný hromadou snehu takmer sto metrov, kým bol schopný spomaliť a zastaviť sa. Lavína padala ďalej ešte asi ďalších tristo metrov. Blake neskôr vysvetlil, že spolu s kamarátmi testovali stabilitu snehu a zdalo sa im, že je všetko v poriadku. Nakoniec bol vietor nepredvídateľnejší, ako si predstavovali. "Rešpektujte vietor. Dokonca aj malá 'ovládateľná' veterná doska sa môže zlomiť a uniesť vás na dlhú cestu v strmom teréne," dodal.

Viac o téme: SnehLavínaSnoubordistaSnoubord
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu