Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Reštaurácia zverejnila FOTO účtu starého takmer 40 rokov: Tej sume budete veriť len ťažko

(Zdroj: Facebook/Lazeez Restaurant & Hotel)

NAÍ DILLÍ - Tomuto účtu z indickej reštaurácie z roku 1985 neuveríte. Fotografia sa opätovne objavila na internete a zachytáva, aké lacné bolo stravovanie v reštauráciách v minulom storočí. Potvrdil to aj jeden z komentujúcich, ktorý v tom čase údajne natankoval dvadsať litrov benzínu len za pár centov.

Väčšina ľudí sa rada stravuje vonku v reštauráciách. V súčasnosti sa však mnohí sťažujú na malé porcie a extrémne vysoké ceny. Pred takmer štyrmi desaťročiami bola však situácia úplne iná. Reštaurácia Lazeez Restaurant & Hotel, ktorá sa nachádza v oblasti Lajpat Nagar v Dillí, zdieľala účet z 20. decembra 1985, teda spred 37 rokov. Príspevok, ktorý bol pôvodne zdieľaný v roku 2013 na Facebooku, sa teraz opäť stal hitom internetu. Zrejme preto, lebo prakticky celý svet sa momentálne borí s rekordnou infláciou. 

Zákazník si objednal tanier Shahi Paneer, Dal Makhni, Raita a niekoľko chapati, ako je uvedené na účte. Položky stáli osem indických rupií (0,095 eura) za prvé dve jedlá, päť (0,059 eura) a šesť rupií (0,071 eura) za ďalšie dve. Čo je šokujúcejšie, je celková suma účtu - 26 indických rupií (0,31 eura), čo sa v dnešnej dobe nerovná ani len cene balíka žuvačiek. 

 

Bill dated 20th Dec,85

Posted by Lazeez Restaurant & Hotel on Wednesday, August 14, 2013

Od zdieľania príspevok získal viac ako 1800 pozitívnych reakcií a stovky zdieľaní. "Bože môj, vtedy to bolo také lacné. Áno, samozrejme, že hodnota peňazí bola v tých časoch oveľa, oveľa vyššia," uviedol jeden z komentujúcich. Ďalší potvrdil, že ceny v indickom Adyare boli oproti súčasnosti rozdielne aj v roku 1968. Za dvadsať litrov benzínu vtedy údajne platil 18,60 indických rupií (0,22 eura) a jeho plat v roku 1972 dosahoval 500 rupií (6,50 eura) mesačne.

Viac o téme: ReštauráciaúčetInfláciaIndia
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu