Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

FOTO zo stredovekého hradu ľudí poriadne zmiatlo: Má to byť mladá žena, ale čo to má za telo?!

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Facebook/Ian Fawdry)

LUDLOW – Služba Google Street View, ktorá poskytuje interaktívne panorámy naprieč celým svetom, už viackrát zabavila jej používateľov. Neraz totiž poskytne bizarné zábery, kedy technológia prekrúti realitu. Najnovšia takáto snímka pochádza zo stredovekého hradu v anglickom grófstve Shropshire.

Nezvyčajne vyzerajúca žena bez tela a v čižmách bola spozorovaná, ako sa krčí za kamenným múrom hradu Ludlow. V dôsledku chyby v aplikácii jej boli vidno len hlava a nohy od kolien dole. Napriek svojmu bizarnému novému vzhľadu sa žena usmieva od ucha k uchu pred kamerou Google Maps. Zámok Ludlow zohral dôležitú úlohu v občianskych vojnách v 12. aj 13. storočí. 

FOTO zo stredovekého hradu
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook/Ian Fawdry)

Hrad, ktorý bol pôvodne normanskou pevnosťou, je známy ako jedna z najkrajších stredovekých ruín v Anglicku, kde sa návštevníci môžu prejsť po celom areáli. Zanietení používatelia Google máp si túto chybu všimli a pýtali, či tajomná žena nebola v skutočnosti mýtická bytosť, ktorá sa skrýva v areáli hradu. Iní poznamenali, že jej vzhľad pripomína obraz Hieronyma Boscha.

Bosch bol holandský maliar známy ilustráciami náboženských tiel, príbehov a konceptov. Tí, ktorí vystupovali na jeho obrazoch, boli často bez tela, bez nôh alebo úplne neľudského tvaru. Fotografia mladej ženy na Google Maps sa datuje do marca 2016 a hoci technologický gigant odvtedy získal novšie zábery hradu z pohľadu ulíc, ľudia sa stále môžu pozerať na predchádzajúce verzie.

Viac o téme: HradTuristkaGoogle MapsLudlow
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu