Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

TOHTO sa žena po rozvode nechce vzdať za žiadnu cenu: Muž môže iba zúriť, zákon je na strane jeho exmanželky

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: Getty Images)

LONDÝN - Niektoré rozvedené ženy si ponechali priezvisko bývalého manžela z osobných dôvodov. Či už je to preto, že sú pod ním známe, alebo to súvisí s ich prácou, ženy, ktoré sa tak rozhodnú, majú na to plné právo. Bývalý manžel tejto ženy to však vidí inak. Žena nešťastnú situáciu opísala v príspevku na fóre.

Nemenovaná žena sa obrátila na fórum Mumsnet, kde vysvetlila, že aj po rozvode si plánuje nechať priezvisko svojho manžela, pretože je pod ním odborne známa. Legálne má na to plné právo. Jej bývalého manžela to však značne rozrušilo. Zároveň uviedla, že jej rodné meno sa jej aj tak nikdy nepáčilo.

„Nedávno sa skončil môj rozvod po tom, čo som nejaký čas žila oddelene od môjho bývalého manžela. Dnes ráno som od neho dostala správu, pretože si všimol, že mám jeho priezvisko stále v mene na mojom LinkedIn profile. Slušne som mu oznámila, že si nebudem meniť priezvisko späť na svoje rodné,“ napísala žena v príspevku.

TOHTO sa žena po
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

Od muža dostala naspäť poriadne nasrdenú správu, pričom svoju bývalú polovičku nazval nerozumnou. Vzápätí mu ale vysvetlila, že i keď nemajú deti, pod týmto menom je už odborne známa. Okrem toho nie je manželovo priezvisko nijak jedinečné alebo nezvyčajné, takže sa nespája s konkrétnou osobou. Podľa jej slov je proces zmeny priezviska príliš dlhý a vyčerpávajúci, na čo po rozvode nemá energiu.

„Mala by som zdôrazniť, že som teraz v novom vzťahu, môj nový partner si to všetko dobre uvedomuje a nevidí žiadny problém,“ dodala žena.

Ľudí vo fóre zmiatlo, prečo ženinmu exmanželovi tak vadí, že si nechala jeho priezvisko. „Vy sa musíte rozhodnúť, ako sa budete volať. A nikto iný! Vôbec nie ste nerozumná,“ napísal jeden z komentujúcich. „To je meno, pod ktorým ste sa rozhodli byť známa, do toho ho nič. Vždy mu môžete navrhnúť, aby si zmenil meno on,“ zažartoval ďalší.

Viac o téme: ŽenaPriezviskoRozvod
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu