Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Neuveriteľný príbeh z tábora: Muž pred očami detí vykonal exorcizmus! Následne im rozdával vizitky

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock.com)

Polícia vyšetruje jedného z vedúcich biblického tábora, ktorý na chlapcovi vykonal exorcizmus. Pri incidente ho sledovalo niekoľko ďalších detí, ktoré boli natoľko vystrašené, až zavolali svojim rodičom. Podľa dostupných informácií má za sebou dotyčný vedúci temnú minulosť, ktorej súčasťou bolo porno, drogy či zneužívanie.

Jeden z vedúcich biblického tábora, známy ako Carlos MacIntyre, vykonal na chlapci exorcizmus po tom, čo chlapec ležal na podlahe, krvácal z nosa, šklbalo mu telom a vydával nezvyčajné zvuky. K incidentu, ktorý sa odohral v júli, došlo v Redberry Bible Camp, severne od Saskatoonu v Kanade, píše DailyStar.

Vedúceho ku chlapci privolali ostatné deti. Vtedy ešte netušili, že budú svedkami strašidelného rituálu. MacIntyre sa potom chválil tým, že „urobil zázrak“ a tvrdil, že chlapec, ktorý má údajne 12 až 14 rokov, „sa hral s Ouija doskou“ a „pil ľudskú krv“.

Keď obrad skončil, muž povedal deťom, že sa zbavil démona, ktorý posadol chlapca. Potom im údajne rozdal vizitky a tvrdil, že sa všetci stretli s démonom, ktorého môže zahnať iba on – to znamená, že s ním musia zostať navždy v kontakte, inak by riskovali, že démon posadne aj ich.

Neuveriteľný príbeh z tábora:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: thinkstock)

Deti boli tak vystrašené, že zavolali svojim rodičom. Niektorí z nich v pobúrení prišli pre svoje deti ešte v tú noc alebo hneď v nasledujúce ráno – napriek tomu, že šesťdňový tábor nebol v tom čase ani v polovici. O incidente informovali aj kanadskú políciu (RCMP), ktorá začala vyšetrovanie.

Udalosť viedla k otázkam o tom, ako sa z tohto muža mohol stať jeden z vedúcich tábora. Podľa dostupných informácií má za sebou temnú minulosť. Mužov profil na Facebooku podrobne popisuje dlhú a pestrú minulosť so závislosťou od porna a drog a dokonca aj to, že bol prepustený z predchádzajúcej práce v inom tábore.

Tvrdil, že predtým, ako našiel Boha, zneužil svoju bývalú priateľku po „párty plnej kokaínu“. „Toto je úplne šialené. Absolútne ohromujúce,“ povedala Ailsa Watkinsonová, emeritná profesorka sociálnej práce na University of Regina so špecializáciou na ochranu detí. „Keby to bolo moje dieťa, bola by som zhrozená,“ dodala.

Predseda predstavenstva Redberry Bible Camp Wayne Dick povedal, že incidentom sa zaoberá aj vedenie tábora. MacIntyre už údajne v tábore nepracuje. „Poviem vám len toľko, že incident vyšetrujeme. V tejto chvíli nie som pripravený o tom diskutovať. Môžem vás ale ubezpečiť, že pracovník už v tábore nepracuje,“ uviedol Dick. 

Viac o téme: DetiTáborExorcizmus
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu