Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Mobily sú nebezpečnejšie ako cigarety

DILLÍ – Podľa indického lekára Viniho Khuranu predstavujú mobilné telefóny pre ľudstvo väčšiu hrozbu než cigarety. Tento prístroj totiž vlastní väčší počet ľudí, než je fajčiarov na celom svete.

Dlhodobé používanie mobilov podľa neho spôsobuje rakovinu mozgu. V budúcnosti sa tak bude liečiť a na následky používania mobilu zomrie viac ľudí než na následky fajčenia.

„Máme stále viac dôkazov o vzťahu medzi používaním mobilného telefónu a vznikom určitých nádorov mozgu. Podľa odhadov má toto nebezpečenstvo väčšie následky na zdravie verejnosti než azbest a fajčenie,“ uviedol Khurana pre britský denník Independent.

Podľa prepočtov tohto onkológa na svete vlastnia mobil až tri miliardy ľudí, čo je viac, než tých, ktorí podľahli nikotínu. Okrem toho vraj nikto zatiaľ neverí, že mobily naozaj spôsobujú nádory mozgu, aj keď to dokazuje stále viac štúdií. Kým vláda a telekomunikačné spoločnosti niečo podniknú, v najbližších desiatich rokov zomrú na onkologické ochorenia mozgu milióny používateľov tohto zariadenia. Prvé varovania pred nadmerným používaním mobilu sa objavili vo Francúzsku a Nemecku.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu