Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Zomrel muž (†52), ktorý žil vyše 40 rokov v džungli: Toto ho zničilo po návrate do civilizácie

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram/docastaway)

QUANG NGAI - Muž, ktorý žil niekoľko desaťročí ďaleko od civilizácie vo vietnamskej džungli, zomrel vo veku 52 rokov na rakovinu pečene. Dôvodom je podľa jeho kamaráat konzumácia spracovaných potravín a alkoholu. Na to jeho organizmus totiž nebol zvyknutý.

Ho Van Langa vzal do džungle jeho otec Ho Van Thanh, keď počas vietnamskej vojny niekoľko členov jeho rodiny zabila bomba. Dvojica zostala spolu v divočine viac ako štyri desaťročia, než sa v roku 2013 znova objavila a vrátila do spoločnosti. Niektorí sa však domnievajú, že reintegrácia priniesla viac škody ako úžitku a naznačujú, že pod Langov zhoršujúci sa zdravotný stav sa výrazne podpísalo popíjanie alkoholu a konzumácia spracovaných potravín. 

Zomrel muž (†52), ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

"Je mi smutno, keď vidím, ako odchádza, ale pre mňa je jeho odchod aj oslobodením, pretože viem, že v posledných mesiacoch trpel. Bol to dobrý človek, zabudnúť na neho bude nemožné, bude mi chýbať každý deň," prezradil Langov priateľ Alvaro Cerezo. Vraj ho videl žiť v civilizácii len veľmi nerád. Vždy sa obával, že Ho a jeho telo nezvládnu takú drastickú zmenu. 

Thanh, ktorý bol vojakom, vzal svojho syna do džungle, keď mal jeho syn iba dva roky. Žili v oblasti, ktorá sa dnes nazýva okresom Tra Bong, až kým ich nakoniec neobjavili miestni obyvatelia, ktorí hľadali palivové drevo. Keď sa Thanhov zdravotný stav začal zhoršovať, museli sa vrátiť do spoločnosti a vyhľadať lekársku pomoc. V džungli nosili šaty vyrobené z kôry stromov, bývali v chatrči a živili sa ovocím a kukuricou, ktorú pestovali. Lang dokonca údajne netušil, že existujú ženy. 

Zomrel muž (†52), ktorý
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Osem rokov po odchode z džungle, 6. septembra, zomrel po niekoľkých mesiacoch boja s vážnou chorobou. "Začiatkom roka Ho Van trpel silnými bolesťami brucha. Jeho príbuzní ho vzali na vyšetrenie do nemocnice v meste Quang Ngai a diagnostikovali mu rakovinu pečene. Keď vypukla epidémia covidu-19, musel sa sám liečiť doma. Choroba postupovala tak zle, že neprežil," uviedol tajomník straníckeho výboru z Tra Bong District Dang Minh Thao. Napriek relatívne krátkemu životu a rokom izolácie sa Langov príbeh podarilo dostať do všetkých kútov sveta, vďaka čomu naňho budú ľudia ešte dlhé roky spomínať.

Viac o téme: DžungľaHo Van Lang
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu