Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Reč tela: Ukážte, ako sedíte a my vám povieme, akí ste! Pozrite sa, aká ste osobnosť

Ilustračné foto Zobraziť galériu (2)
Ilustračné foto (Zdroj: Getty Images)

RÍM - Reč tela nám často môže povedať viac, než čo dokážu slová. Pre vytváranie vzťahov je to neuveriteľne dôležitý nástroj, lebo väčšina emócií sa vyjadruje neverbálnym spôsobom. Keď sme teda v kontakte s ďalšími ľuďmi, vyjadrujeme telom omnoho viac ako by sme mohli povedať vlastnými slovami. Nejde o to, čo presne hovoríme, ale o to, čo cítime, keď to hovoríme. Napísal to taliansky denník La Repubblica.

Hovoriť o našich citoch pre nás môže byť obtiažne, preto ich často dávame najavo prostredníctvom jazyka tela. Aká je pozícia vašich nôh, keď sedíte? Spôsob sedu odhaľuje veľa o našej osobnosti. Môže to ukázať druhý skrytý význam toho, čo vravíme a aký k nim máme vzťah. Reč tela je preto dôležitá pre kontakt so všetkými ľuďmi. Môže nám taktiež prezradiť veľa o tom, kto sme a aký máme vzťah k okoliu. 

V sede kolená pri sebe a dole nohy vykrútené špičkami dovnútra

Ľudia, ktorí takto sedia, sú veľmi kreatívni a charizmatickí. Sú takisto spontánni a nepremýšľajú dlho o svojich rozhodnutiach. To im občas môže spôsobovať nejaké problémy, ale vďaka svojmu prirodzenému šarmu sa zas ľahko dostanú z obtiažnej situácie. Pre týchto ľudí je život dobrodružstvo a sú otvorení novým skúsenostiam. Sú i veľmi obľúbení a ľahko si získavajú nových priateľov. Mnohé tieto vzťahy však nemajú dlhé trvanie. 

Jedna noha prehodená cez druhú

Potom radi snívate, máte bohatú predstavivosť a dokážete pokojne snívať s otvorenými očami. Tiež ste veľmi empatickí a ľahko naväzujete kontakt s ďalšími osobami. Často ale vo vzťahu k ostatným máte druhoradé postavenie. Ste vynikajúci poslucháči a viete dokonale vyjadriť svoje city. 

Reč tela: Ukážte, ako
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Getty Images)

V sede kolená roztiahnuté od seba, ale dole nohy naopak pri sebe

 V takom prípade ide o chaotické osobnosti, ktoré sa nedokážu sústrediť a zostať pokojne sedieť. Ich myseľ je vždy aktívna, často hovoria bez toho, aby si to vopred premysleli. Ľahko sa nudia a u ničoho dlho nevydržia. Prejavujú sa viac v situácii bohatej na stimuly. Taktiež vo vzťahoch s inými ľuďmi sa stáva, že zakrátko prestanú mať záujem a potrebujú niekoho, kto im bude klásť trochu odporu. 

Nohy tesne pri sebe, kolená pri sebe a dole nohy tiež pri sebe

Ide často o veľmi inteligentných ľudí, ktorí racionálne uvažujú. Sú puntičkári a poriadkumilovní. Majú väčšinou dokonale uprataný byt, kde je všetko na svojom mieste. Sú veľmi poctiví a nemajú radi ohováranie. V každej situácii zostanú pokojní a nestrácajú ľahko zo zreteľa svoj cieľ. 

Sedenie na šikmo s nohami pri sebe

Takí ľudia sú veľmi zameraní na dosiahnutie svojich cieľov a a veľký význam má pre nich kariéra. Ich ciele sú ambiciózne, nechcú sa pri ich dosahovaní uspokojiť s polovičnosťou. Pokiaľ ide o osobný život, tiež si radi stanovujú ciele, napríklad v láske či zdraví. Sú vo všetkom perfekcionisti, aj čo sa týka svojho vzhľadu. To však vedie k tomu, že strácajú to, čo už majú, pretože chcú viac. 

Viac o téme: OsobnosťSedenie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu