Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Odseknutá hadia hlava uhryzla človeka

WASHINGTON - Aj štrkáč s odseknutou hlavou môže byť nebezpečný. Presvedčil sa o tom 53-ročný Danny Anderson, ktorý kŕmil kone na svojom washingtonskom pozemku neďaleko mesta Prosser. Andersonovi sa na pozemok priplazil štrkáč.

Danny spoločne so svojim 27-ročným synom Benjaminom znehybnil hada zavlažovacou trubkou a odsekol mu hlavu lopatou. Po zopár zásahoch lopatou hlava odletela k jeho nákladnému autu. "Keď som sa sklonil a chcel tú hlavu chytiť, nadskočila a zahryzla mi do prsta. Musel som silno mávať rukou, aby odpadla," uviedol Anderson.

Jeho žena naliehala, aby sa šiel dať ošetriť do nemocnice. Asi desať minút po tom, čo Andersona doviezli do nemocnice Prosser Memorial Hospital, začal účinkovať hadí jed a opuchol mu jazyk. Sanitkou ho následne previezli na kliniku v Richlande, kde dostal sérum. Biológ Mike Livingston uviedol, že okolie kde žije Anderson je bohaté na výskyt hadov. Dodal však, že ešte nikdy nepočul o odseknutej hlave hada, ktorá by niekoho uhryzla. "Je to dosť prekvapujúce, ale musíme ľudí varovať. U hada šlo pravdepodobne o reflex," povedal Livingston. Anderson sa nechal počuť, že ak sa mu priplazí na pozemok ďalší had, opäť ho zabije a okamžite ho lopatou aj pochová.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu