Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

DENNÍK SLOVENSKEJ MANŽELKY

(Zdroj: PR)

BRATISLAVA - 27.04.2016 - Svadba, ako vyvrcholenie veľkej, nekonečnej lásky. Svadba ako dôkaz, že sú jedno telo a jedna duša. Dokedy však vydrží romantika, pochopenie, láska?

Nový a  prenikavo realistický román „ Denník slovenskej manželky,“ z pera obľúbenej spisovateľky Ivany Havranovej je príbehom Eviny, ktorá už vie o spolužití po svadbe svoje. Otehotnela, keď s tým ešte nepočítala a nebola na to pripravená. Dni sa zrazu zmenili. Z veselých, príjemných, na hádky a facky. A ona, vysokoškoláčka, si mohla vyplakať oči. Denníkové záznamy opisujú skutočný život novomanželky, ktorá až neskoro pochopila, že v živote je často všetko inak.

„Ak človek v živote stretne také množstvom osudov manželiek, ako sa to prihodilo v novinárskej práci mne, potom má odrazu pocit, že sa treba podeliť. S ďalšími manželkami, s ďalšími ženami. Aby vedeli, že manželstvo nie je iba veľká svadobná hostina a mnoho ďalších romantických chvíľ,“  hovorí autorka Ivana Havranová a dodáva, že  manželstvo má pre mnohé ženy, manželky aj celkom inú, odvrátenú tvár šťastia. „ Už aj podľa reakcií na knižku viem, že som trafila do živého. Mnohé moje čitateľky mi napísali, že sa v hlavnej hrdinke knihy, v Evinke celkom našli. Majú dokonca celkom totožné životy.  Posolstvo tejto knihy je teda celkom jasné. Skôr, ako sa očepčíme, mali by sme naozaj starostlivo spoznať svojho budúceho partnera. Nech sa nám nevyfarbuje počas manželstva, keď je pre mnohé neskoro, “  uzatvára autorka.   Kniha vyšla vo  vydavateľstve Marenčin PT.

Ivana Havranová vyštudovala žurnalistiku na Filozofickej fakulte Univerzity Komenského v Bratislave. Pracovala a profesionálne rástla v redakcii denníka Smena, v časopise Zornička, neskôr v Československej televízii ako publicistka mládežníckeho magazínu Televízny klub mladých. Je autorkou viac ako 400 televíznych scenárov, množstva poviedok pre deti, rozhovorov, reportáží. Po roku 1989 založila vlastné vydavateľstvo, v ktorom vydávala sedem časopisov ako napr. Maxisuper, slovenský Bulvár, Lišiak a iné. Napísala šestnásť kníh, z toho päť poviedkových. Žije a tvorí v Bratislave.

- reklamná správa -

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu