Utorok21. máj 2024, meniny má Zina, zajtra Júlia, Juliána, Rita

S Nickom (35) sa vždy, keď jedol zemiaky, stalo niečo strašné: Dozvedel sa pravdu a ostal v šoku

Nick sa opil vždy, keď jedol zemiaky
Nick sa opil vždy, keď jedol zemiaky (Zdroj: YouTube)

COLUMBUS - Príbuzní Nicka Hessa sa o neho už dlhší čas báli a mali podozrenie, že je skrytý alkoholik. Až príliš často ho totiž videli opitého a on si na to navyše ani nepamätal. Pravda je však omnoho prekvapujúcejšia. Za všetko môže veľmi zriedkavý syndróm.

Nickova žena Karen mala o svojho manžela veľké obavy. Mnohokrát ho totiž prichytila, ako bľaboce a zakopáva. Jasné príznaky opilosti. No tridsaťpäťročný Američan sa pritom alkoholu ani nedotkol. "Keď ma prvýkrát obvinila z toho, že som opitý, hoci som nepil, myslel som si, že jej šibe. Rodina a priatelia ma považovali za skrytého alkoholika. No keď som si pozrel video a videl moje oči, pochopil som. Bolo to dosť strašidelné, nič z toho som si nepamätal," povedal.

 

VIDEO Z Japonska sa šíri hikikomori: Desivý syndróm novej generácie nakazil už milión ľudí

Hess si uvedomil, že sa "opíja" vždy po tom, ako zje zemiaky. Lekári neskôr zistili, že za jeho stav môže zriedkavý auto-brewery syndrom, tzv. syndróm vlastného pivovaru. Vtedy dochádza k tomu, že telo premieňa sacharidy na alkohol. Svoj stav v súčasnosti udržiava v normále diétou a liekmi. "Mať vlastný liehovar v bruchu nie je až taká sranda, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať," dodal Nick.

 

Viac o téme: OpitosťSyndróm
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu