Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Obézny cestujúci zničil mladíkovi na FOTO život: Invázia sedadla, toto by nechcel zažiť nikto

James Bassos žiada odškodnenie Zobraziť galériu (2)
James Bassos žiada odškodnenie (Zdroj: Facebook)

BRISBANE - Letecká spoločnosť Etihad Airways čelí žalobe austrálskeho cestujúceho, ktorý si sťažuje na bolesti chrbta. Počas 14 hodín trvajúceho letu zo Spojených arabských emirátov do Sydney totiž vraj musel sedieť skrútený vedľa cestujúceho s nadváhou.

James Bassos z Brisbane podal žalobu na aerolinky sídliace v Abú Zabí kvôli trvalému poškodeniu chrbta, ktoré údajne utrpel v roku 2011, keď sa snažil uhnúť spolucestujúcemu. "Utrpel inváziu sedadla," tvrdia jeho právnici. Tridsaťosemročný návrhár interiérov teraz žiada 227 000 austrálskych dolárov (zhruba 150 tisíc eur) ako náhradu za lekárske výdavky a ušlý zisk.

Obézny cestujúci zničil mladíkovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

Bassos v žalobe uvádza, že sa musel "skrútiť a stlačiť, aby sa nemusel dotýkať ťažko obézneho cestujúceho, ktorý cez lakťovú opierku pretekal na jeho miesto, často kašľal a vypudzoval tekutiny zo svojich úst". Už po piatich hodinách letu vraj cítil bolesť a nepríjemné pocity v chrbte a žiadal, aby si mohol presadnúť. Palubný personál mu ale oznámil, že let je plný. O polhodinu neskôr sa sťažoval opäť, načo ho posádka premiestnila k sebe, píše sa v súdnych dokumentoch. Z bezpečnostných dôvodov sa ale musel hodinu a pol pred pristátím vrátiť späť na svoje miesto.

Obézny cestujúci zničil mladíkovi
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Facebook)

"Pán Bassos nepodáva sťažnosť na neznámeho cestujúceho, ktorého obrovská telesná konštrukcia zasahovala priestor jeho sedadla. Malo mu byť ale dovolené sedieť na voľnom mieste, aby sa zabránilo nebezpečenstvu zranenia, že bude utláčaný v malom priestore," povedal Jamesov právnik Peter Carter Daily Mail Australia.

 

FOTO Panika počas letu Ryanair do Londýna: Lietadlo sa začalo rozpadávať

Hovorca Etihad Airways vyhlásil, že aerolinky s návrhom Bassosa nesúhlasia a veria, že "spor dospeje do predčasného uzavretia". Teraz sa čaká už len na výsledky lekárskeho vyšetrenia, ktoré má navrhovateľ podstúpiť v decembri. Na základe neho potom súd rozhodne o verdikte.

Viac o téme: LietadloObézny cestujúci
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu