Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Rozvod ruského miliardára: Rozprávkovo bohatý oligarcha má zacvakať žene neuveriteľnú sumu!

Dmitrij Rybolovlev
Dmitrij Rybolovlev (Zdroj: SITA)

ŽENEVA - Ruský miliardár Dmitrij Rybolovlev bude musieť vyplatiť bývalú manželku Jelenu menšou sumou, než pôvodne rozhodol švajčiarsky rozvodový súd. Odvolací súd v Ženeve skôr pririeknutú rekordnú sumu znížil, a to z miliárd na stámilióny švajčiarskych frankov. S odvolaním sa na právnych zástupcov oboch strán to uviedla agentúra AFP. Rozvod ale ešte nie je na konci.

Prečítajte si aj: Brutálne VIDEO nehody: Ruská prominentka nechala zomierať ženy na chodníku, do väzenia nepôjde!

Miliardár má podľa včerajšieho verdiktu bývalú manželku odškodniť sumou 564 miliónov švajčiarskych frankov (cca 540 miliónov eur), ako aj dvoma nehnuteľnosťami v Ženeve. Miliardárovi zástupcovia vyjadrili s rozsudkom spokojnosť.

Právnik Jeleny Rybolovlevovej, ktorá po svojom mužovi pôvodne požadovala šesť miliárd dolárov (cca 5,4 miliárd eur), ale sľúbil, že sa odvolá k najvyššej súdnej inštancii. "Prvé kolo sme vyhrali, druhé čiastočne prehrali, ale budeme mať ešte kolo tretie," povedal.

Pôvodne bol súd prvej inštancie k jeho klientke oveľa štedrejší. Ženevský súd vlani 20. mája vystavil jednému z najbohatších Rusov tučný účet po šesťročnej právnej bitke. Rybolovlev, ktorý je okrem iného majiteľom futbalového klubu AS Monako, mal Jelene zaplatiť závratných 4,020.555.987 frankov a 80 centov (cca 3,8 miliardy eur). Právnik Marc Bonnant to vtedy označil za "najdrahší rozvod všetkých čias".

Rybolovlev, známy ako hnojivový kráľ, zbohatol na ťažbe uhličitanu draselného. To z neho urobilo až 79. najbohatšieho muža planéty. Časopis Forbes odhadol jeho majetok na 8,8 miliardy dolárov a teraz ho radí na 147. priečku.

Dmitrij a Jelena Rybolovlevci, ktorí majú obaja 47 rokov, sa stretli ešte za univerzitných štúdií v Perme, kde sa v roku 1987 vzali. Rozvodové konanie začalo v roku 2008, kedy bol Rybolovlevov majetok odhadovaný na 12,8 miliardy dolárov. Práve určenie dátumu, ku ktorému sa má vyčísliť hlavná časť majetku, sa javí najväčším jablkom sváru.

V tieni gigantických súm zostáva osud štrnásťročnej mladšej dcéry Anny. Starostlivosť o ňu ženevský súd sprvu udelil iba Jelene, odvolací súd ale rozhodol, že o dievča sa má starať aj otec.

Viac o téme: Rozvod Dmitrij RybolovlevJelena Rybolovlevová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu