Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Toto je NAJ zlatokopka všetkých čias: Za každú hodinu v manželstve dostane 18 tisíc eur!

Zobraziť galériu (2)

BRATISLAVA – Svet má novú kráľovnú. Za prvú dámu všetkých zlatokopiek sveta ju vyhlásil tento týždeň švajčiarsky súd. Ten totiž rozhodol o najväčšej rozvodovej kompenzácii v histórii ľudstva. Jelena Rybolovleva (47), ktorá musela 20 rokov trpieť luxusný život po boku svojho manžela, je konečne voľná a nemusí sa báť, že by umrela hladom. Za každú hodinu, ktorú strávila so svojim mužom, mimochodom ruským miliardárom, dostane vyše 18 tisíc eur. Aj vrátane času, keď musela po nociach počúvať jeho chrápanie.

Príbeh ich lásky začal pritom tak nevinne. Ešte pred dvadsiatimi rokmi sa do seba zaľúbili ako spolužiaci z vysokej školy. Už o dva roky padol komunizmus a z Dmitrija sa stal nechutne bohatý oligarcha. Forbes jeho majetok odhaduje na 8,8 miliardy eur a zaraďuje ho na 147. miesto na svete. Rybolovlev, známy ako hnojivový kráľ, zbohatol na ťažbe uhličitanu draselného.

Ženevský súd vystavil jednému z najbohatších Rusov tučný účet po šesťročnej právnej bitke. Rybolovlev, ktorý je okrem iného majiteľom futbalového klubu AS Monako, má Jelene zaplatiť závratných 4 020 555 987 frankov a 80 centov.

Toto je NAJ zlatokopka
Zobraziť galériu (2)

Oligarcha sa chce odvolať

Rybolovlevov právnik Marc Bonnant to označil za "najdrahší rozvod všetkých čias". Suma je neslýchaná aj na pomery ruských oligarchov. Bonnant ale upozornil, že proti verdiktu je ešte možné sa odvolať. Rybolovlevovi právnici očakávajú, že súd vyššej inštancie rozhodnutie zvráti.

Dostane aj domy a jachty

Jelena Rybolovlevová má v rámci majetkového vyrovnania dostať aj luxusné nehnuteľnosti v hodnote 130,5 milióna frankov v Gstaade. Manželia tam vlastnili dve luxusné chaty. Žena má získať aj ďalšie dve nehnuteľnosti v luxusnej ženevskej štvrti Cologny, kde pár predtým žil. Rybolovlevová tiež dostane do starostlivosti 13-ročnú dcéru Annu. Rybolovlevovci majú ešte dospelú dcéru Jekaterinu.

Rozprávkové bohatstvo

Rodina Rybolovleva vlastní viacero naozaj luxusných kúskov. Patrí medzi ne pobrežná vila na Floride od Donalda Trumpa za 100 miliónov dolárov. Od rodiny Onassisa zase za rovnakú sumu kúpili celý ostrov v Grécku. Vlastnia aj luxusný dom na Havaji za 20 miliónov. V New Yorku majú apartmán za 88 miliónov, ale čo by človek nezaplatil za výhlad na Central Park.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu