Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Najkrajší ľudia na Zemi: Toto sú dokonalé tváre, súhlasíte?

Ilustračné foto Zobraziť galériu (3)
Ilustračné foto (Zdroj: thinkstock)

LONDÝN - Polícia pri svojej práci pomerne často využíva program, ktorý na základe opisu svedka dokáže vytvoriť identikit. Tento úžasný softvér však na chvíľku zamestnali niečím omnoho príjemnejším. Doktor Chris Salomon v súlade s dvojmesačným prieskumom medzi Britmi a v snahe nájsť dokonalé ľudské tváre zadal do systému potrebné parametre. Pozrite sa, ako to dopadlo!

Výsledok, ktorý softvér EFIT-V PhotoFit vytvoril, potom dali porovnať kontrolnej vzorke. Náhodná stovka ľudí rozhodovala, či sú mužská a ženská tvár skutočne atraktívne. Doktor Salomon však upozorňuje: "Je dôležité si uvedomiť, že ide o idealizované tváre podľa tých, ktorí žijú vo Veľkej Británii, takže štúdie v Ázii alebo Afrike by nepochybne mali odlišné výsledky." Ako ich hodnotíte Vy?

 

 

Salomonov prieskum ukázal aj iné zaujímavosti: "Keď ženy kreslili mužskú tvár, bola viac ženská ako mužská - ženy si cenia mäkšiu líniu čeľuste, štíhlejšiu tvár, plnšie pery a hladko oholeného muža, je to pre ne atraktívnejšie v porovnaní s viac mužským vzhľadom, ktorý je považovaný za najatraktívnejší pre mužov."

Video s rôznymi štádiami: Takto vznikali najkrajšie tváre!

Čo sa týka žien, prieskum poukazuje na to, že ženy si tlak spoločnosti v oblasti vizáže zrejme vytvárajú poväčšinou samé: "Je zaujímavé, že čo sa týka ženskej tváre, ženy stavili na sexi vzhľad, ktorý označovali ako krajší, narozdiel od mužských náprotivkov - ženy chceli plnšie pery, štíhlejšiu tvár, väčšie oči a vyššie položené lícne kosti, a to chceli ešte viac ako mužská populácia."

Ak sa pozorne pozriete, možno zbadáte tvar tváre podobný ako má Natalie Portman, Emilia Clarke či Cheryl Fernandez-Versini, práve nimi sa totiž opýtaní Briti inšpirovali. Obočie si môžete pomýliť s rovnakým, aké majú opäť Natalie Portman, Angelina Jolie či Emilia Clarke. Oči vznikli vďaka Jennifer Lawrence, Scarlett Johansson či Emilii Clarke, ktorá dokonalej tvári požičala aj nos, a to spolu so Scarlett Johansson a Kate Middleton. Plné pery a krásne rezané ústa patria Scarlett Johansson, Emilii Clarke a Natalie Portman.

Najkrajší ľudia na Zemi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Mužská tvár má tvar podobný Davidovi Beckhamovi, Bradovi Pittovi či Ryanovi Goslingovi. Pod dokonalé obočie sa miesto Brada Pitta k spomínaným dvom podpísal ešte Ashton Kutcher. Oči vznikli kombináciou kukadiel Davida Beckhama, Davida Gandyho a Bradleyho Coopera. Nos má opäť na svedomí trojka Beckham, Pitt a Gosling, rovnako aj ústa.

Najkrajší ľudia na Zemi:
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: SITA)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu