Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

FOTO, ktoré nepotrebuje žiadny komentár: Moment, kedy lekár prišiel o pacienta (†19)

Lekár v sebe nedokáže udržať žiaľ Zobraziť galériu (2)
Lekár v sebe nedokáže udržať žiaľ (Zdroj: imgur)

SACRAMENTO - Keď si myslíte, že máte zlý deň, lebo ráno do práce meškalo MHD, alebo vás ošpliechalo auto, lebo pršalo, tak vedzte, že to nie je nič v porovnaní napríklad s takými lekármi, ktorí každučký deň balansujú na hranici medzi životom a smrťou. Fotka, na ktorej je zachytený lekár, ktorý práve prišiel o svojho pacienta, chytila za srdcia milióny ľudí na celom svete.

Lekári majú životy pacientov doslova vo svojich rukách. A tí to niekedy nezvládnu. A vtedy môže nastať skutočná trauma. Užívateľ Redditu Nick Moore, ktorý pracuje sanitár na pohotovosti v Spojených štátoch, zverejnil fotku doktora krátko po tom, ako mu zomrel pacient. Je to pohľad, ktorý trhá srdce. Užialený lekár na mierne rozmazanej snímke sa skláňa k zemi pred nemocnicou v južnej Kalifornii. 

FOTO, ktoré nepotrebuje žiadny
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: imgur)

"Muž na fotke nedokázal zachrániť svojho pacienta. Hoci sa to v našej práci stáva pomerne často, väčšinou umierajú starí, alebo chorí pacienti. Muž, ktorý zomrel teraz, mal však len devätnásť rokov a môjho kolegu to psychicky úplne položilo," napísal Nick, ktorý mal povolenie na zverejnenie tejto fotografie od samotného lekára. Chcel vraj týmto spôsobom verejnosti ukázať, aké to je pôsobiť v profesii, kde je medzi životom a smrťou len veľmi tenká čiara.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu