Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Srdcervúca rozlúčka: Chlapca (†5) pochovali komixoví superhrdinovia

Telo chlapca odprevádzali na večnosť šiesti verní hrdinovia Zobraziť galériu (2)
Telo chlapca odprevádzali na večnosť šiesti verní hrdinovia (Zdroj: nydailynews.com)

KENTLAND - Na večnosť ho odprevadili tí, ktorých miloval najviac. Komiksoví superhrdinovia. Po prehratom boji s rakovinou sa päťročného chlapca ujal Batman, Superman, Spider-Man, Thor, Hulk aj Iron Man.

Brayden Denton z amerického štátu Indiana sa počas svojho krátkeho života stal obrovským fanúšikom komiksových superhrdinov. „Toto bol jeho svet. Určite by to tak chcel,‟ hovorí matka päťročného chlapca Staci Denton.

Práve jej po synovej smrti napadlo, že by ho mohli na poslednej ceste vyprevádzať takto netradične. „Nezaujímali ho obleky ani kravaty. Rád sa pozeral na tričká so superhrdinami,‟ vysvetlila. Brayden mal najradšej Spider-Mana, ktorého kostým si na pohrebe obliekol chlapcov strýko Cory Denton. „Pred pár mesiacmi som s ním bol v kine na Supermanovi. A vždy, keď pôjdem do kina na film o superhrdinovi, bude tam so mnou,‟ dodal Cory.

Srdcervúca rozlúčka: Chlapca (†5)
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: nydailynews.com)

Brayden bojoval s mimoriadne agresívnou formou rakoviny mozgu, ktorú mu lekári diagnostikovali vlani v apríli. Nádor sa nedá liečiť ani chirurgicky odstrániť. Onkológovia sa aspoň snažili oddialiť smrť a chlapec podstúpil 30 terapií ožarovania. Možno ho držala pri živote aj láska k hrdinom. „Začiatkom jari sme stihli ísť na nového Spider-Mana. Aj keď už bol Brayden veľmi slabý a bol schopný vnímať len začiatok a koniec filmu, bol nadšený,‟ spomína si Staci.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu