Pondelok27. máj 2024, meniny má Iveta, zajtra Viliam

Slováci nepoznajú svoju úrokovú sadzbu na hypotéke!

Zobraziť galériu (3)

Úrokové sadzby na hypotékach pokorili historické minimá! Priemerná sadzba v marci klesla na 3,45 percenta a očakáva sa, že bude klesať ďalej. Takmer polovica Slovákov však svoju úrokovú sadzbu na hypotéke nepozná. Je vaša hypotéka skutočne výhodná? Viete, že ak si ju prenesiete, môžete ušetriť až stovky eur?

Historicky najnižšie sadzby na hypotékach!

Slováci sa zadlžujú čoraz viac a niet sa čo čudovať. Cestou k vlastnému bývaniu je totiž pre mnohých práve hypotéka. Extrémny záujem o nové hypotéky najnovšie ťahajú najmä úrokové sadzby. Tie pokorili historické minimá a priemerná sadzba na hypotékach v marci klesla na 3,45 percenta a očakáva sa ešte jej ďalší pokles.  Pre splnenie sna o vlastnom bývaní je viac ako polovica Slovákov ochotných zobrať si hypotéku. Sadzbu na nej však vyše 40 % opýtaných nepozná. Až 60 % tých, ktorí si svoju sadzbu na hypotéke pamätajú, uvádza úrok 3,5 percenta a viac. Úrokové sadzby, s ktorými sa banky predháňajú, však nie sú vždy pre každého. Daňou za výhodnú sadzbu môže byť podmienka poistenia úveru, otvorenia účtu, zasielania príjmu na účet, či umiestnenie nehnuteľnosti v krajskom meste. Ako teda vieme, či máme hypotéku, ktorá je skutočne výhodná a bez ďalších háčikov? Nájdite si na pár minút čas a ušetrite na svojej hypotéke aj vy.

Slováci nepoznajú svoju úrokovú
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Prima banka)

Výhodná úroková sadzba pre každého

Na bankovom trhu nájdete aj  výnimky, kde dostane rovnaké podmienky na hypotéke, vrátane výhodnej úrokovej sadzby, skutočne každý. Prima banka napríklad momentálne ponúka na hypotéke s fixáciou na 3 roky sadzbu 2,5 percenta pre každého. Bez akýchkoľvek dodatočných podmienok, bez akýchkoľvek háčikov. Vašu žiadosť banka navyše posúdi na počkanie a pri rozhodnutí preniesť si hypotéku do Prima banky nepotrebujete ani žiadne nové doklady. Stačí pôvodná úverová a záložná zmluva.

Chcete vedieť viac?

-Reklamná správa-

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu