Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Kanaďania to parádne natreli Rusom: Veselé VIDEO o "teplej" olympiáde!

Na sánkach sa treba pritúliť.
Na sánkach sa treba pritúliť. (Zdroj: FB)

KANADA - Kontroverzný ruský zákon o zákaze otvorenej propagácie homosexuality leží v žalúdku mnohým aktivistom aj organizáciám bojujúcim za práva lesbičiek a gejov. Pokým však niektorí demonštrujú priamo v dejisku konania zimných olympijským hier, Kanadský inštitút pre diverzitu a začlenenie (Canadian Institute for Diversity and Inclusion) sa rozhodol zvoliť inú taktiku. Prostredníctvom úsmevného videa sa mu podarilo upozorniť na to, že táto vrcholová športová udalosť bude vždy tak trošku "teplá".

Už sme si zvykli na zábery z Ruska, v ktorých polícia zatýka demonštrantov upozorňujúcich na homofóbiu v tejto krajine. Rovnako tak aj na spoty rôznych organizácii, v ktorých tečie krv, alebo sa zobrazuje brutalita za účelom otvorenia očí verejnosti. Kanadský inštitút pre diverzitu a začlenenie však zvolil trošku iný prístup, ktorý by sa mohol pozdávať aj tým, ktorým je svet gejov a lesbičiek ľahostajný.

Tvorcom stačilo iba 32 sekúnd, dva textové odkazy a pieseň Don't You Want Me od The Human League, aby pointa v zmysle "Hry sú tak trochu gej, bojujme za to, aby to tak zostalo" vyvolala divákom úsmev na tvári. Jej nositeľmi sú dvaja sánkari, ktorí sa na vrchole dráhy rozjazďujú pred štartom pohybmi smerom nahor a nadol a ich telá v obtiahnutých kombinézach musia byť kvôli zníženiu odporu vzduchu nalepené maximálne na sebe.

Sexuálny podtón je tak využitý bez toho, aby museli ukázať čo i len kúsok nahého tela a práve to sa užívateľom na internete veľmi páči. Komentáre pod videom zverejneným napríklad na YouTube sú väčšinou pozitívne a považujú počin inštitútu za veľmi vydarený a dokonca brilantný.

Nečudo tak, že klip si získava čoraz viac priaznivcov aj na sociálnych sieťach a pomaličky sa stáva hitom. Teda aspoň pokým budú trvať olympijské hry, ktoré boli otvorené v piatok podvečer oficiálnym ceremoniálom a končia 23. februára.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu