Piatok24. máj 2024, meniny má Ela, Vanesa, zajtra Urban

Svetový unikát: Hádajte, kde leží dedina, v ktorej všetci obchodujú s drogami!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: mortaljourney.com)

LA PAZ - Protidrogová jednotka bolívijskej polície našla horskú dedinu, v ktorej sa všetci obyvatelia venovali jedinému živobytiu - výrobe a pašovaniu drog. Oznámila to agentúra AFP s odvolaním sa na bolívijských strážcov zákona z Ánd.

"Prehľadali sme tu nedávno 35 domov a v každom sme niečo našli, ako napríklad rôzne veci nasiaknuté omamnými látkami," zveril sa novinárom major Mirko Bustos so zážitkami z dediny Iruni pri meste Oruro, ležiaceho asi 500 kilometrov juhozápadne od bolívijskej metropoly La Paz.

Podľa policajného dôstojníka síce v každej domácnosti bolo náradie na výrobu kokaínu, ale sami obyvatelia pred policajnou raziou včas utiekli; zjavne boli varovaní v predstihu. Policajti na mieste našli formy pre zlisovanie drog a taktiež množstvo obalov, do ktorých sa narkotiká mali zabaliť, ako aj niekoľko balíčkov "tovaru" pripraveného na expedíciu.

Bolívia je považovaná za tretieho najväčšieho producenta kokaínu na svete, hneď po Peru a Kolumbii. Vlani jeden zo sudcov bolívijského ústavného súdu vyvolal istý rozruch priznaním, že pri rozhodovaní o dôležitých prípadoch mu pomáha čítanie z kokových lístkov a že koku aj žuje. Žuvanie listov koky, z ktorej sa vyrába kokaín, patrí v Bolívii k silne zakoreneným národným zvykom. Pestovanie koky obhajuje samotný prezident Evo Morales, ktorý sa predtým jej produkciou živil.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu