Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Tento rok si z ľudí vystrelili aj giganti: Google vie, kde sú zakopané poklady!

Mapa pokladov Zobraziť galériu (4)
Mapa pokladov (Zdroj: google)

BRATISLAVA - Prvý apríl sa po celom svete slávi ako Deň bláznov a rôznych žartíkov. Neobišiel ani najväčšie internetové portály, ktoré si vystrelili zo svojich užívateľov. Tak napríklad Twitter oznámil, že začne spoplatňovať správy obsahujúce samohlásky.

Internet pri príležitosti Sviatku bláznov zaplavilo množstvo koláží a vtipných komentárov. Niektoré spoločnosti si naozaj dali záležať a svojich užívateľov nachytali. Prinášame výber tých najlepších:

Google

Najpoužívanejší internetový vyhľadávač medzi svoje funkcie zaradil jednu novinku. Údajne totiž obdržal mapu pokladov, ktorá kedysi patrila škótskemu pirátovi Williamovi "Kapitánovi" Kiddovi. Kliknutím na ňu sa vám zobrazia miesta, na ktoré je dobré vydať sa, ak chcete zbohatnúť. Google okrem toho vytvoril novú aplikáciu Google Nose, ktorá vyhľadáva zadaný výraz na základe pachu.

Tento rok si z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: google)

Twitter

Aj mikroblogovacia sieť Twitter na 1. apríla pripravila prekvapenie. Na stránke oznámila, že od tohto dňa začnú užívatelia paušálne platiť za tweety, ktoré obsahujú samohlásky. "Za päť dolárov (3,9 eur) na mesiac budete môcť využívať službu Twitter premium, ktorá vám umožní písať správy so samohláskami. V opačnom prípade sa vám budú zobrazovať len spoluhlásky," stálo v blogu.

Sony

Nezaostal ani predný výrobca elektroniky z Japonska. V pondelok preto informoval, že svoje produkty začne predávať aj zvieratám. V jeho novej rade Animalia nechýbajú slúchadlá pre mačky či plazmová televízia pre psov.

Tento rok si z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: catsparella.com )

Toshiba

Nový počítač spoločnosti Toshiba - Shibasphere je vraj tak výkonný, že dokáže zabrániť ľudskému hnevu. Podľa včera zverejnenej správy je v ňom zabudovaný Logický agresívny monitorovací systém, ktorý má pozitívne terapeutické účinky. Svojmu užívateľovi bráni v tom, aby sa nazlostil.

Tento rok si z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: pcmag.com)

Youtube

Hitparádu fórov končíme azda najväčšou "bombou". Internetová databáza filmov a krátkych videí Youtube 31. marca oznámila, že od 1. apríla sa ruší. Nakoniec vysvitlo, že sa tak malo stať v rámci súťaže, ktorá hľadá najlepšie video na svete.

Tento rok si z
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: youtu)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu