Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Osem nôh a len dve oči: Teriér sa dojemne stará o slepého labradora!

Najlepší kamaráti Zobraziť galériu (2)
Najlepší kamaráti (Zdroj: YouTube)

CARDIFF - Keď čierny labrador Eddie pred časom oslepol, bol stratený. Potom však prišla nová vzpruha v podobe teriéra Mila, ktorý ho sprevádza všade, kam sa pohne. Pohľad na psích kamarátov je skutočne dojemný.

Sedemročný Eddie a o rok mladší Milo si spolu nažívajú ako najlepší priatelia. Ešte pred rokom sa naťahovali o hračky, teraz je jeden na druhom závislý. Eddie totiž oslepol a Milo sa podujal, že bude jeho očami. Chodí všade s ním a naviguje ho správnym smerom, píše Daily Mail.

Milo je natoľko obetavý, že so svojím "parťákom" robí aj veci, ktoré ho nebavia. Preto, keď sa chce ísť labrador okúpať, malé šidlo na neho dáva na brehu pozor, aby sa neutopil. Keď treba, potiahne ho za srsť, aby Eddie vedel, kde je breh.

Osem nôh a len
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: YouTube)

Dokonca ani doma sa od seba psíci nepohnú. "Mila sme na také niečo nikdy netrénovali, svojej role ochrancu sa ujal sám od seba. Trávia spolu všetok čas, Eddie by bol bez neho stratený. Je na nich úžasný pohľad," povedala ich majiteľka Angie Bakerová-Stedhamová zo škótskeho Cardiffu.

Milo je Eddieho očami

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu