Pondelok13. máj 2024, meniny má Servác, zajtra Bonifác

Kuriozita z radov polície: Správu o zadržaní páchateľa napísal pes!

Policajný pes Peach sa stal nechtiac hrdinom. Zobraziť galériu (2)
Policajný pes Peach sa stal nechtiac hrdinom. (Zdroj: Daily Mail)

LONDÝN - Keď vrchnosť káže, netreba jej protirečiť, najmä ak zadubene trvá na svojom. Britskí prokurátori sa totiž pomýlili a opakovane žiadali, aby svedeckú výpoveď vyplnil služobný pes. Nakoniec dostali to, čo chceli aj s odtlačkom laby.

Policajt na stanici vo West Middlands už bol podráždený nárokmi zamestnancov prokuratúry na služobného psa menom Peach, ktorého si pomýlili s policajným dôstojníkom. Rozhodol sa preto pre malý žartík a hlásenie vyplnil v jeho mene. Veľkými písmenami doň napísal text "Prenasledujem ho. Uhryznem ho. Zlý človek. On chutný. Dobrý chlapec. Dobrý chlapec Peach" a nezabudol ani doplniť krížik miesto podpisu a odtlačok laby.

Potom ho pripol na nástenku a ďalší kolega odfotil s tým, že ho následne zverejnil aj na internete. Neskôr ho odtiaľ odstránil, ale to už stihol mať na Twitteri 150 lajkov, a tak sa vec nedala ututlať. Pokým ostatní sa na vtipe dobre pobavili, prokuratúre sa takéto verejné pranierovanie nepáči, a tak polícia začala vnútorné vyšetrovanie. Zdroje britského denníka Daily Mail však tvrdia, že je veľmi nepravdepodobné, že by vinníkov nejako potrestali.

Nedorozumenie vzniknuté kvôli zámene slov policajný dôstojník a policajný pes tak síce bolo postúpené do rúk príslušných orgánov, ale šéf policajtov vo West Middlands dúfa, že jeho chlapcov budú hodnotiť nestranne. "Je ťažká doba pre políciu a niekedy humor je jediný spôsob, ako sa vyrovnať s frustráciou," obhajuje ich.

Kuriozita z radov polície:
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: Daily Mail)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu