Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Apokalyptická superkométa: V znamení lucifera 666 má priniesť skazu!

Kométa ISON
Kométa ISON

BRATISLAVA/WASHINGTON - Dvojica ruských astronómov objavila v septembri superkométu, ktorá je tak jasná, že by ju koncom budúceho roka mohli ľudia vidieť aj za denného svetla voľným okom. C/2012 S1 (ISON), ako bola pomenovaná, by mala byť jedným z najpamätihodnejších vesmírnych divadiel v našej histórii. Okamžite po zverejnení tejto správy ju však mnohí začali označovať za zdroj blížiacej sa apokalypsy.

Vitali Nevski a Artyom Novichonok spozorovali vlasaticu v súhvezdí Raka vo vzdialenosti približne miliardy kilometrov od Zeme a 939 miliónov kilometrov od Slnka. K tomu by sa mala najviac priblížiť 28. novembra budúceho roka, kedy bude asi 1,2 milióna kilometrov od jeho povrchu.

Od leta 2013 by mala byť viditeľná aj obyčajným ďalekohľadom, voľným okom potom od začiatku novembra do polovice januára 2014. Kométa je veľmi zaujímavá aj tým, že sa pravdepodobná dráha jej letu podobá dráhe Veľkej kométy z roku 1680, ktorú bolo možné pozorovať aj za denného svetla a ktorá za sebou nechávala výrazný dlhý chvost.

Tieto na prvý pohľad "neškodné " údaje však v mnohých vyvolali paniku a ISON, vstupujúcu do nášho solárneho systému, už označili za novú Nemesis. Pridali sa aj zástancovia teórie o skaze Zeme Planétou X - Nibiru, ktorá má mať na svedomí apokalypsu predpovedanú mayským kalendárom na december 2012. Keďže však dátum akosi nesedí, podľa nich sa jednoducho stala chyba vo výpočte a "súdny deň" sa iba posúva o rok neskôr.

V prospech tohto tvrdenia má vypovedať aj numerologická kombinácia, kedy od roku 1680 ubehne 333 rokov, čo je polovica z apokalyptického čísla 666.

Na objavení kométy sa začal priživovať aj Paul Begley, pastor z americkej Indiany, ktorý v nej vidí božský úmysel. Podľa neho má byť znamením druhého príchodu Ježiša Krista a varuje, že "žijeme v nebezpečných časoch", kedy by sme sa mali vložiť do rúk Mesiáša. Údajne prostredníctvom svojej on-line služby dostal už za tento rok 971 žiadostí o spásu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu