Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Sovieti sa prevŕtali do pekla: Záznam strašidelných výkrikov z hlbín!

Archívna fotografia
Archívna fotografia (Zdroj: YouTube)

PRAHA - Sovietski vedci a geológovia si dali v 80. rokoch 20. storočia veľmi ťažký cieľ. Chceli sa prevŕtať 15 kilometrov do hlbín zeme. Keď dosiahli hranicu 12 kilometrov, geologické sondy urobili zvukový záznam, z ktorého mrazí aj po rokoch. Z útrob našej planéty sa ozývalo niečo, čo pripomínalo krik mučených ľudí.

"Ako komunista neverím v raj a Bibliu, ako vedec však teraz verím v peklo. Spustili sme do diery mikrofón pre nahrávanie zvuku pohybu litosférických dosiek. Ale miesto pohybu dosiek sme počuli bolestný ľudský krik. Ten rev nebol krikom a revom jedného človeka, bol to krik a stonanie miliónov ľudí," povedal po rokoch k desivému záznamu doktor Dimitrij Azzakov.

Od tej doby sa snažia vedci vysvetliť, čo vtedy sondy zachytili. Pripustiť, že tam dole je skutočne peklo, sa totiž žiadnemu učenému mozgu nechce. A tak niektorí vedci tvrdia, že to, čo znie ako krik detí, je v skutočnosti zvuk, ktorý vydávajú litosférické dosky. Ďalšie hypotézy zase hovoria o zvuku unikajúceho plynu.

Isté je, že to, čo Sovieti natočili, stále vyvoláva husiu kožu. Akademik David Guberman vraví, že zvuky z Kolského vrtu skúmalo 16 vedeckých laboratórií, na ich chod dohliadal vtedajší minister geológie. Čo presne na zázname je, však nikto uspokojivo doteraz nevysvetlil.
 

Strašidelné zvuky

Výkrik z hlbín

Kolský superhlbinný vrt - Brána do pekla

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu