Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Rany osudu: Pri pôrode vážila 600g, v 2 rokoch jej našli nádor!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA - Malá Kačenka má len štyri roky, ale už toho zažila viac než dosť. Problémy sa začali, ešte keď bola v brušku. Mama ju nemohla donosiť, pretože sa v tele prestala vyvíjať a ohrozovala jej život. Bábätko sa preto narodilo predčasne a vážilo iba šesťsto gramov.

Po tri a pol mesiaci strávených v inkubátore sa u neho objavil cytomegalovírus. Dospelý človek si s ním poradí ľahko, dieťatko bez imunity ale nie. Dva týždne mu preto podávali neodskúšanú látku na deťoch, medzi ktorej vedľajšie účinky patrí okrem iného aj rakovinotvorné bujnenie. Rodičia však prakticky nemali inú možnosť, ich dcérka by totiž inak ohluchla.

O dva roky prišla ďalšia rana v podobe nádoru veľkého ako vajce, ktorý tlačil dievčatku na srdce a pľúca. Lekárom sa im ho podarilo celý odstrániť a Kačenka dokonca nemusela absolvovať ani chemoterapiu. Každého polroka však musí chodiť na kontrolu, aby sa zistilo, či nedošlo k recidíve.

"Ďakujeme všetkým lekárom, ktorí Kačenku liečili a starali sa o ňu. Za štyri roky vykonali dva zázraky. Neviem, čo by sme bez nich robili," povedal šťastný otec Tomáš.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu