Sobota25. máj 2024, meniny má Urban, zajtra Dušan

Chlapček bez krvi: Vyzeral ako vosková bábika!

Lucky krátko po tom, ako sa prvýkrát nadýchol Zobraziť galériu (2)
Lucky krátko po tom, ako sa prvýkrát nadýchol

MILTON KENYES - Bábätko, ktoré sa narodilo dva a pol mesiaca pred termínom, sa podarilo priviesť späť k životu napriek tomu, že prvých dvanásť minút sa nedokázalo nadýchnuť. Chlapček nemal po pôrode žiadny pulz a v jeho tele bolo len minimálne množstvo krvi.

Jeho mama Julie (30) a otec Ross sa takmer štvrťhodinu bezmocne prizerali, ako sa tím lekárov snaží oživiť ich vytúžené dieťatko. Ich boj sa nakoniec vyplatil a chlapček, ktorého pomenovali Lucky Lee (v preklade Šťastný Lee) sa po dvanástich minútach prvýkrát sám nadýchol. Teraz, po piatich týždňoch od narodenia, si ho môžu šťastní rodičia konečne odviezť domov.

"Vedela som, že sa niečo deje, pretože som ho nepočula plakať. Bol úplne biely, vyzeral ako vosková bábika," spomína si na deň pôrodu Julie. Jej placenta sa totiž pri pôrode pretrhla, čo spôsobilo, že krv v Leeho tele putovala späť do matkinho. Keď ale o niekoľko minút neskôr jeden z lekárov skríkol, že chlapček sa nadýchol, všetkým odľahlo. Následné skeny mozgu neukázali žiadne poškodenie.

"Do konca života budeme vďační personálu nemocnice Milton Keynes Hospital, že nášho synčeka vytrhli z pazúrov smrti," dodala Julie.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu