Nedeľa12. máj 2024, meniny má Pankrác, zajtra Servác

Krásky z kapusty očarili zberateľov umenia

Krásky z kapusty Zobraziť galériu (5)
Krásky z kapusty

PEKING - Obyčajné kapustné hlávky, čerstvé, zhnité alebo zoschnuté, pretvára v umelecké diela Číňanka Ťü Tuo-čchi. Zvodné krásavice, ktoré pod jej rukami zo zeleninových listov vyrastajú, potom fotografuje. Píše o tom dnes agentúra Reuters.

Tridsaťosemročná umelkyňa začala s kapustou experimentovať pred piatimi rokmi, keď hľadala spôsoby ako prepojiť umenie s každodenným životom. "Kapusta sa vyskytuje v rôznych veľkostiach a farbách. V rôznom svetle a kontexte ju môžem pretvoriť do rozmanitých tvarov a na snímkach zachytiť všemožné nálady," hovorí .
 
Vhodnú zeleninu hľadá výtvarníčka na trhu dlhé hodiny. Vyberá si predovšetkým také hlávky, ktoré pripomínajú krivky ženského tela, alebo také, z ktorých možno vykrojiť končatiny. Kombinuje pritom klasické okrúhle kapusty s pekingskou kapustou a kelom. K práci s nimi používa špáradlá a nôž.
 
Nad niektorými dielami vraj presedí týždne, iné jej trvajú len pár dní. Ťüine kapustové krásky boli vystavené v Pekingu, Londýne, Paríži, Los Angeles či Miami. Limitované edície fotografií sa predávajú v cene od 2000 do 3000 eur.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu