Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Legendárny režisér Zdeněk Troška bol online!

Zdeněk Troška je online Zobraziť galériu (6)
Zdeněk Troška je online

BRATISLAVA - Legendárny režisér Zdeněk Troška (63) sa podpísal pod také kultové filmy, ako sú série Slnce, seno, Kameňák, či Babovřesky. Aktuálne pracuje na komédii s názvom Strašidlá. Ak vás zaujíma, o čom novinka bude a ako sa známemu Čechovi natáčala, prečítajte si náš online rozhovor.

Zdeněk Troška je zárukou, že komédia, na ktorej pracuje, bude stáť za to. Dokázal to už pri kultovej sérii Slunce, seno..., pri Kameňákoch, či Babovřeskách. Diváci sa však môžu tešiť na novinku - už čoskoro totiž do kín zavítajú Strašidlá. 

Tak sa volá zábavný film Zdeňka Trošku o strašidelnej rodine lesného muža „hejkala“ Huga, ktorá sa nechce vysťahovať zo svojho domu a je prinútená adaptovať sa do bežného života obyčajných smrteľníkov. S tým však vznikne množstvo vtipných situácií. 

Trailer k novej komédii Zdeňka Trošku s názvom Strašidlá:

Viac o téme: Zdeněk Troška
Nahlásiť chybu

Online Rozhovor

15.08.2016 12:05 - otázka od Peter
Nemám otázku,ale prajem vám vela zdravia a šťastia.
Ďakujem všetkým za zaujímavé otázky, za priazeň a prajem vám aby ste v živote stretávali len slnečných ľudí, ktorí vám svojím úsmevom a vstřicností rozsvietia deň alebo aspoň tú chvíľu, kedy s nimi pobudnete. Na ostatných pesimistov a škarohlídov nehlaďte, hovorím, že život je taký krátky, že už nemám čas strácať ho s nekvalitnými ľuďmi.
15.08.2016 12:03 - otázka od olga
komedia strašidla bude mat tiež 3 pokračovania a kedy bude v kinách a ešte babovresky nebudú pokračovať
Babovřesky už žiadne pokračovanie mať nebudú, aj keď dostávam mnoho dopisov s želaniami pokračovať v historkách siedmych statočných babiek. A film Strašidlá zostane pri jedinom diele, aj keď sme si nechali trochu otvorený koniec, keby náhodou. Ale ako sa hovorí - Nikdy nehovor nikdy.
15.08.2016 12:01 - otázka od marek
Chcem sa spýtať že čo budete robiť, keď už čoskoro chcú na vás podať trestné oznámenie za vaše pedofilnú minulosť? Niekoľko detí ktoré ste ako úchyl zneužíval v divadle a že vraj aj mimo neho už na Vás pripravujú. Cez sociálne siete sa dohadujú čo a ako. Vďaka za odpoveď.
Čo všetko sa človek zase na seba dozvie. Ľudská závisť ide ruka v ruke s nenávisťou a ohováraním, v túžbe toho druhého pošpiniť, poplivať, potupiť. Môžem povedať, že som nikdy nič také nespáchal, nie som pedofil a tieto klamstvá sú len úbohým útokom na známu osobu, ako sa to píše dnes a denne v bulvároch. Zaujímalo by ma, koľko kto prinesie dôkazov. Svojich divákov môžem ubezpečiť, že je to podlá lož. Nič také sa nikdy nestalo. Ďakujem vám.
15.08.2016 11:59 - otázka od Jarka
Dobrý deň, chcem sa opýtať aké povolanie mal manžel Škopkovej? Ďakujem a všetky "slniečka, sená " sú úžasné :)
Manžel Škopkovej, pán Standa Tříska bol herec a riaditeľ Zlínskeho divadla. A vo filme bol traktorista. Aspoň si to tak myslím :)
15.08.2016 11:57 - otázka od To je jedno
Kedy ste zistili, že ste gay?
Už v piatich rokoch.
15.08.2016 11:57 - otázka od lubica
Dobry den pan troska dakujem za vase filmy vzdy sa je na niecom dobre zasmiat prajem vela uspechov v dalsej praci pekny den.
Aj vám aj všetkým, ktorí mi prajú podobné, krásne veci. Ďakujem, ďakujem, ďakujem. majte sa krásne, usmievajte sa, lebo úsmev je váš najkrajší šperk. Čo je platné, keď máte na krku zlatý reťaz a briliantový prívesok, keď je 20 centimetrov nad tým nasratý ksicht. Preto sa usmievajte a majte sa krasopisne. :)
15.08.2016 11:55 - otázka od Jenifer
Ani sa Vás nechcem na nič opýtať, ale ked mám tú možnosť chcem Vám popriať veľa zdravia a elánu do daľších rokov, aby sa Vám podarilo natočiť ešte moc dobrých filmov, lebo tých nie je nikdy dosť. Pekný deň a pekný zvyšok pobytu na Slovensku.
Ďakujem moc aj vám posielam krásne pozdravy a veľký bozk.
15.08.2016 11:55 - otázka od jana
Pan Troska, som starsiej generacie, ale ked mi je smutno pustim si jednen Slnko,seno a hned je svet krajsi. Myslim si , ze uz nic nove neprekroci tien tejto trilogie, vdaka Vam a uzastnym hercoma aj nehercom v tomto filme. Som rada, ze nieco take vzniklo. Mam uz dospele deti a myslim si, ze aj vnucata budu raz ,,Ficat na tychto filmoch. Prajem Vam vela zdravia vo vasom dalsom zivote. Jana
Ďakujem moc, prajem krásne leto, krásne všetko.
15.08.2016 11:54 - otázka od Rebeka
Dobry den pan Troska ! Vedeli by ste natocit aj film o osude zeny ktora je pomaly na pokraji zufalstva? Davnejsie som Vam chcela napisat ale neviem kam. Viem ze v dnesnej dobe je vela ludi nestastnych a aj nie vlastnou vinou a zial ani pes po nich nestekne. Dnes su zaujimave len "rychlo kvasene " celebrity a "zlatokopky".QUO VADIS LUDSTVO ???? Clovek sa este dokaze zasmiat a zabudnut len pri troske Troskoveho humoru. Dakujem Vam zan a zelam vela zdravia a uspechov do dalsieho zivota a tiez vela skvelych filmov ktore potesia srdiecko. S uctou Rebeka
Ďakujem za otázku. Máte pravdu. Poznám mnoho ľudí okolo seba, ich život nie je zrovna prechádzka ružovou záhradou a myslím si, že vzniká aj mnoho filmov s námetmi nešťastných ľudských osudov. Ale tých veselých a humorných je málo, preto sa snažím práve aspoň s mojimi "volovinami" ľudí v ich neveselom žití potešiť.
15.08.2016 11:52 - otázka od Miro
Pán režisér,máte za sebou úspešnú trilógiu, Seno slunce,Kameňáky a Babovřesky ,sám vystupujete ako osobnosť,inteligentný a citlivý človek so zmyslom pre humor a takých umelcov ako Vy,zase nie je až tak moc. Mám len prosbu,točte filmy nonstop,nikdy v živote som sa tak neodreagoval ako pri Vašej tvorbe.Život beží veľmi rýchlo.Prajem Vám veľa inšpirácie,zdravia a humoru, život nielenže sa ponáhľa, ale aj prináša úžasné humorné situácie,možno pre to sa mi zdá,že je krátky.Vidieť Vašu prácu je skutočným darom pre každého Čecha a Slováka.Milujem Váš prirodzený humor,práve pre to,že jeho zdrojom je život sám.
Ďakujem moc, je vidieť, že sme naladení na rovnakú notu. Deň keď sa nezasmejeme, je stracený a marný. Na jednom šumavskom cintoríne som našiel zaujímavý nápis - Uvedom si člověče, jak krátko si živ a jak dlho mrtev. Preto by sme sa mali snažiť každý deň vychutnať, potešiť sa s ním a dať mu všetko, aby sa stal príjemným a plným krásnych spomienok.
15.08.2016 11:48 - otázka od Ľubo
Vaše filmy vychádzali z ľudskej prirodzenosti, z podrobných poznatkov o ľuďskej nature,psychike Čecha i Slováka : Slunce atd, preto mali tak obrovský úspech.V posledných však už trocha preháňate...sú to asi filmy -rychlovky, že áno...
Predtým ako som povedal, sa film točil dlho, pretože to boli štátne peniaze a režisér mal svoj čas na prácu. Dneska sú to peniaze od súkromníkov, každý natáčací deň je veľmi drahý, a tak všetci robia všetko pre to, aby tých natáčacích dní bolo čo najmenej. Je to diktát peňazí, marná sláva.
15.08.2016 11:47 - otázka od maria
dobry den len ze co ste mali vcera na veceru a co budete mat dnes na obed...
Včera na večer v Trnave som mal skvelé haluške s bryndzou a so škvarenou slaninkou a vynikajúci bujón s vajcom a zeleninkou a dnes na obed ešte len pôjdem. Ale pretože som nadšený všežravec, chutí mi všetko.
15.08.2016 11:46 - otázka od Marek
Dobre deň, prečo Škopek v slunce seno dvakrát opakuje hlášku psi ze vsi ? Malo to tak byť ?
On sa tam buď preriekol alebo pod vplyvom piva už blábolí. Proste má miesto mozgu z piva kostku. A takí ľudia toho natárajú.. Jaj boha...
15.08.2016 11:45 - otázka od favma
Zdravím Vás pán Troška. Myslím, že by ste dokázali natočiť na Slovensku ,,vesnickú" komédiu, pretože materiálu je tu nielen na trilógiu a priam na ságu.A verím, že by prekonala Sluníčka. Čo vy na to? Prajem veľa zdravia a inšpirácie
Ako hovorím, ak dostanem zaujímavý scenár, rád si ho prečítam a pokiaľ ma zaujme, budem sa snažiť zorientovať sa v slovenskej súčasnosti a potom by sa videlo. Ale nezriekam sa toho.
15.08.2016 11:44 - otázka od Miki a Magda
Dobrý deň pán Troška,vytvorili ste diela,ktoré sú u nás zapísané navždy aj pani Ružičková-trilógia slunce..by žiadala 4 pokračovanie,avšak pravda je taká že Kelišová-Cecília,Škopková sú nenahraditeľné ako aj originalita týchto komédií-prajeme Vám veľa zdravia a tvorčej sily-možno zasa príde super komédia a budeme sa zasa dobre smiať..všetko dobré.
Ďakujem za priazeň a fandovství, ale hovorí sa - nevstúpiš dvakrát do tej istej rieky. Priďte sa pozrieť na našu novú komédiu Strašidlá. Je pravda z iného súdka, ale verím, že vás poteší a pohladí na duši.
15.08.2016 11:43 - otázka od Juraj
Kedy pridete do Košic Zdenku?:)
Keby neboli tak ďaleko, tak som tam každý víkend. Mám tam skvelých známych, mesto je nádherné a naozaj môžem povedať, že sa Košice stali mojim druhým domovom. Dúfam, že ešte než zomriem, tak sa tam pozriem. :)
15.08.2016 11:42 - otázka od Mária N
Prajem pekný deň.Nemám žiadnu otázku.len Vám chcem popriať veľa zdravia na veľa veľa rokov.Spokojnosti a veľa dobrých nápadov a hlavne možnosť uskutočniť ich.Pekne dakujem za doterajšie filmy,sú úžasné.Nie ako tie zo západu,kde sa stráca ľudskosť a kde sa počíta,že čím viac mŕtvych tým lepšie.Tie filmy jednoducho nedávajú dobrý príklad mládeži.Ešte raz všetko najlepšie,vážim si Vašu prácu.
Ďakujem, ste slniečko, posielam vám pekný juhočeský bozk. Máte pravdu, je málo hodnotných príkladov pre mladých.
15.08.2016 11:41 - otázka od Jozef
....pozdravujem!!!ako by ste zvládli nafilmovať "novú komédiu" v slovenských pomeroch..teda filmovať na Slovensku s českými hercami aslovenským humorom???ďakujem
Dneska je všetko všade možné. Mnoho slovenských hercov, skôr herečiek, hrajú v českých filmoch a seriáloch a sú skvelé. Priznám sa, že nepoznám až tak dobre slovenskú súčasnosť, ale keby mi niekto ponúkol zaujímavý scenár alebo námet, verím, že by som sa do toho rýchlo vpravil a možno by vznikla pekná československá komédia.
15.08.2016 11:39 - otázka od Linda
Prajem dobry den pan reziser,pred par mesiacmi sa mi stala zvlastna vec, volal mi niekto z Vasho timu a zhanal Vas, nachadzam sa momentalne na vychodnom Slovensku, beriem to ako znamenie, ako by som Vas mohla kontaktovat? Rada by som sa s Vami stretla mozno aj v tej Vasej novej rozpravke, mam rada Vas zmysel pre humor a nesmierne si Vas vazim.Dakujem, zelam pekny den, Linda
Kontaktujte vyššie uvedenú adresu mojej kastingovej spoločnosti, pošlite fotografiu a niečo o sebe a pokiaľ budem na jar budúceho roka robiť nejaký konkurz, môžete sa zúčastniť.
15.08.2016 11:38 - otázka od žozé
Dobrý deň, čo tak natočiť niečo poriadne, ako poklad hraběte Chamaré..?
A kto na to dneska pôjde? Dneska divák chce predovšetkým zábavu a ja nechcem robiť filmy pre kino osamelého diváka. To viete, že by som rád natočil nejaké také krásne filmy, ale žiadny producent vám naňho peniaze nedá, pretože chce hlavne zarábať. V šuflíku mám 5 krásnych námetov a scenárov na dramatické príbehy, ale nie je doba ani vôla sa týmito témami zaoberať. A tak budem robiť voloviny, aby sa diváci smiali a prišli v tejto neláskavej dobe aspoň na chvíľku na veselšie myšlienky.
15.08.2016 11:36 - otázka od Pavol
Dobrý deň p. Troška. Iba Vás chcem srdečne pozdraviť a zaželať všetko dobré aj v mene manželky Karin, ktorá Vás viac krát spomínala, ako ste spolupracovali na opere v BA. Nikdy by ma totiž nenapadlo Vás spájať s operou. Pekný deň.
Vážna muzika, opery, je moja veľká vášeň a vždy som si myslel, že budem natáčať takéto filmy. Jedna vec je prianie, druhá vec je skutočnosť. A stalo sa, že prvých dvoch filmoch, ktoré boli komediálne (Bota jménem Melichar a Slunce, seno, jahody) som dostal nálepku Troška = komediálny režisér a to mi už zostalo. napriek tomu si svoju vášeň môžem čas od času zrealizovať na operných scénach, ako som už spomínal, v Košiciach som urobil Rusalku a Fausta a Margarétu, v Prahe Dona Carlosa a Carmen, v Budejoviciach Čarostrelca, atď...
15.08.2016 11:34 - otázka od Simona
Dobrý deň pán Troška, pri tvorbe postáv vo Vašich dielach, ich krásne farebných charakterov, čo je Vašou motiváciou pri ich podávaní filmovému svetu? Našli by sme podobné vlastnosti, prejavy osôb u konkrétnych ľudí vo Vašom reálnom živote alebo sa viac spoliehate na svoju fantáziu, umeleckú predstavivosť? A vďaka za Váš talent, za to, že ho rozvíjate a delíte sa oň s ostatnými... Máme „z pekla štěstí“! :) 
Prevažná väčšina situácií vo filme je viac menej odkúkaná zo života. Stačí potom už len onen filmársky nadhľad, ktorým tú situáciu zmeníte tak, aby ju divák v tej humornej nadsázce prijal, potešil sa z nej a napríklad aj stotožnil. Pretože presné kopírovanie skutočnosti je výsada dokumentárneho filmu. Ale hraný film je hranie s charakterom jedinca. Aby bol pre divákov čitateľnejší a prijateľnejší. Ďakujem za povzbudivé slová a prajem vám všetko dobré a hlavne hodne humoru v živote.
15.08.2016 11:30 - otázka od Simonka
Pán Troška, aké máte vzdelanie? Akú školu (školy) ste absolvovali?
Dva roky na Strakonickom gymnáziu, tri roky na francúzskom lýceu v Dijonu a 5 rokov FAMU, filmová a televízna réžia.
15.08.2016 11:29 - otázka od Peter
Pán Troška! Prečo geniálny skladateľ Harry Macourek zložil hudbu iba k jedinému vášmu filmu /Poklad hraběte Chamaré/?
Harryho som chcel aj na ďalší film, ale bol zaneprázdnený inou prácou, potom som pokračoval v trilógii Slunce, seno, kde hudbu skladal Karel Vágner, tudíž v trilógii treba zachovať jedného skladateľa a potom bohužiaľ už pán Harry zomrel. Taký je už život. Ale bol to skvelý človek, obrovský kamarát a pán muzikant.
15.08.2016 11:26 - otázka od Eva
Dobrý deň pán Troška. Dnes ráno som pozerala na TV Markíza vaše rozprávanie o natáčaní nového filmu. Nechcem sa nič pýtať, ale popriať Vám ešte veľa takých skvelých filmov a ešte lepších ako doteraz. Veľa zdravia a pohody do ďalších rokov. Veľmi Vás obdivujem. Pekný deň prajem.
Ďakujem, ste moc hodná a ja vám prajem hodne všetkého krásneho, skvelých ľudí okolo seba a stály úsmev. Nech sa darí.
15.08.2016 11:25 - otázka od Veronika
Dobrý deň p.Troška,chcem sa opýtať ako by som sa dostala k Vašej podpiskarte aj z podpisom a venovaním keď bývam mimo Bratislavy či máte nejaký kontakt alebo či by sa to dalo nejako vyriešiť?Ďakujem za odpoveď.pekný zvyšok dňa želám.
Uveďte adresu a ja vám pošlem podpísanú fotografiu. Aké jednoduché. :)
15.08.2016 11:25 - otázka od Verča
Dobrý deň prajem,máte v pláne ešte nejaký film režírovať?Alebo ste s tým už skončili?
Po Strašidlách, ktoré idú od 18.8. do kín, pripravujem k natáčaniu klasickú českú rozprávku, niečo v štýle ako bola Princezna ze mlejna. Mám stále toľko energie, že by som ešte chcel zopár filmov natočiť.
15.08.2016 11:24 - otázka od jindra
dobrý den mistře, kdy se už konečně ostříháte a oholíte si ten hrozný plnovous?
Nikdy. Ja keď sa ostrihám a oholím, tak vypadám ako kedluben - kalerán. A možno to berte ako môj imidž. :)
15.08.2016 11:22 - otázka od Martin Ferenc
zdravim... neviem ci ste zachytili ze humoristi z relácie TV Markízy Kredenc vas paraduju v okienku zvanom Z kazdeho roska Troska kde vas stvarnuju ako svojrazneho kinematografickeho "vseznalca"... ako vnimate taketo parodovanie vasej osoby?
ja som to vôbec nikdy nevidel. Ale keď to robí niekomu radosť a myslí si, že je to vtipné a úžasné, jeho voľba.
15.08.2016 11:21 - otázka od Marta
Dobrý deň, pred pár ste s pre médiá nie moc priaznivo vyjadrili na adresu zosnulej Jiřiniy Jiráskovej. Podľa vašich slov vás svojho času podrazila, bola potiažistka, čudáčka a primadona. Bola zosnulá Jirásková naozaj tak komplikovanou osobou ako ste ju vykreslili?
Povedal som len pravdu. S Jiřinou som sa poznal 40 rokov. Bola úžasná, skvelá, bezvadná, ale po revolúcii svojím postupom vyrostla a to sa nepriaznivo zmenilo na chovaní k jej okoliu. Chovala sa úplne inak, než na začiatku, snáď to bolo spôsobené tým, že sa dostala do takzvanej vyššej spoločnosti a hrala sa na pani dôležitú. Tým nijak neuberám na jej hereckej kvalite, bola to vynikajúca herečka, ale trošičku zablúdila v pocite vlastnej dôležitosti. Nie je to nič nepriaznivého proti nej, len som povedal pravdu.
15.08.2016 11:18 - otázka od Anton Paraj
Pekný deň maestro, v minulosti ste mali problémy s alkoholom, no evidentne ste sa s nimi vysporiadali. Čo všetko ste museli obetovať na pomyselnom oltári, aby ste porazili démona, zvaného metla ľudstva? Majte sa pekne
Vy srandista, kde ste to vzal? Ja som, naopak, známy ako abstinent, nefajčiar, ani kafé nepijem. Nikdy som nepil, takže je to len pomluva. Môžete sa opýtať koho chcete z mojich kolegov, všetci vám to potvrdia. Nikdy som piť nezačal a ani nezačnem. Ale priznám sa, na čom ujíždím - je to rajčinová šťava, bez alkoholu, samozrejme. Najlepšia bola maďarská Szobi, ale už sa k nám nedováža. A ďalší obľúbený nápoj je slovenský čaj - rumanček s medom od firmy Mistrál. Zakaždým, keď prídem na Slovensko, kúpim si 20-30 aj viac krabičiek tohto čaju, pretože sa k nám do Česka nedováža. A pokiaľ dostanem od niekoho nejakú fľašu alkoholu, s radosťou ich rozdávam svojim kamarátom, ktorým vždy urobí radosť.
15.08.2016 11:14 - otázka od Katka
Zdravím Vás. Na Slovensku sa teraz komerčné televízie s obľubou venujú nakrúcaniu vlastných seriálov telenoveloidného formátu, ktorých kvalita je diskutabilná a do ich cieľového publika patria najmä ľudia staršieho veku, majúci dosť skromné požiadavky na TV kvalitu. Čo hovoríte na tento trend, je pre naozaj jednoduchšie natočiť takýto seriál, suterénovej kvality a zarobiť na ňom, než sa venovať natáčaniu celovčerných filmov? Ďakujem
Priznám, že sa na televíziu skoro vôbec nepozerám. A keď, tak len koncerty, opery, zaujímavé dokumenty. Než aby som strácal čas pozeraním na seriálové voloviny, ďaleko radšej si čítam, počúvam krásnu vážnu hudbu a spím. Je to všetko o tom, ako rýchlo naplniť vysielací čas televíznych staníc a na kvalite seriálov je to poznať. Nie je čas ich poriadne pripraviť a natočiť. A tak sa stane, že herci sedia za stolom oproti sebe a hovoria a hovoria. Potom prídu pred dom a rozprávajú a rozprávajú. Je to vlastne rozhlasová hra s obrázkami. Keď zameškáte 5-10 dielov, vôbec nič sa nestane, všetko sa mnohokrát ešte zopakuje a dozviete sa. Film je o niečom úplne inom, tam sa pripravuje každý záber, hľadá sa kompozícia, práca s hercom, aby to malo výraz. A keď sa taký film podarí, zostáva tu naveky. Naopak televízne seriáli tohto typu sú viac menej na jedno použitie. Pozajtra už neviete, na čo ste dneska pozerali.
15.08.2016 11:10 - otázka od Marek
ahoj, aký je tvoj názor na lisabonskú zmluvu? prevládajú v nej podľa teba pozitíva či negatíva? nepociťuješ jej obsah ako isté potláčanie základných práv občanov?
Prepáčte, myslel som, že budeme hovoriť o filmoch, ale ja sa o politiku až takto hlboko nezaujímam. Je tisíc vecí s ktorými nesúhlasím a možno lisabonská zmluva nie je úplne to pravé orechové pre náš štát, ale myslím, že je tam dosť politikov a veľmi dobre platených, aby si toto všetko ustrážili. Život je aj takto ťažký sám o sebe, stačí sa pozrieť na televízne noviny, otvoriť noviny a človek by sa išiel zblázniť. Ja už 17 rokov žiadne noviny nečítam, nepozerám na televízne správy a cítim sa skvelo.
15.08.2016 11:08 - otázka od Kamil Mosný
Dobrý deň p. Troška. Predstavitelka starej Konopníkovej z trilógie Slunce, seno... nebohá Marie Pilátová svojho času pre médiá povedala, že vzťahy medzi nehercami a hercami na čele s p. Růžičkovou neboli počas natáčania týchto komédií ideálne a že mimo placu pociťovala istú antipatiu či povýšenectvo zo strany profesionálnych hercov voč nim, amatérom. Vedeli ste vtedy o týchto naštrbených vzťahov a ak áno, prečo ste si to ako režisér neukočírovali?
Milý pane, nesmiete moc čítať bulváry alebo im moc neveriť. Myslím si, že tam žiadnym výpadom hercov voči amatérom nedochádzalo. Je pravda, že Helena Ružičková niekedy zvýšila hlas, keď sa na place ľudia bavili alebo smiali počas skúšania, ale inak tam nič také nebolo. Sú to drby. Keby ste videli, čo som sa sám o sebe dočítal alebo čo som povedal, ako to bulvár vytlačil, nestačil som sa diviť. Takže vám radím, nečítajte bulvár, budete možno šťastnejší, nebudú vás takéto veci trápiť.
15.08.2016 11:05 - otázka od marketa
nedavno som vas hrat ucinkovat v reklame na istu banku ktora bola vysielana aj na Slovensku... necakala som ze vas uvidim ucinkovat v reklamnom prostredi... ake boli vase pohnutky prijat takuto ponuku, financne?
Ukecali ma moji kamaráti, ktorí so mnou pracovali na niekoľkých filmoch. A prišlo im zábavné pracovať so slovom trošku a s mojím menom Troška. A pretože sú to naozaj skvelí kamaráti, nechal som sa ukecať.
15.08.2016 11:04 - otázka od 100%4%
Ahoj Zdeňku, spolu s Milanom Heinom či nebohým Miroslavom Moravcom sa v branži radíš medzi ojedinelé prípady, ktoré otvorene priznali svoju sexuálnu orientáciu. Realita je síce taká, že odlišne sexuálne orientovaných ľudí sa na scéne pohybuje podstatne viac, no málokto je ochotný vyjsť s kožou na trh... Bolo na takéto priznanie potrebné veľa morálnej sily? Ako ho prijalo tvoje okolie, kolegovia, fanúšikovia, diváci - pravdaže tí, ktorí s tým neboli oboznámení? Źelám pekný deň.
Súkromie je každého jeho vec. Máme súdiť človeka podľa jeho práce, charakteru, chovania a nie podľa toho, kto s kým spí. Myslím si, že geyovia sú úplne rovnakí ako heterosexuály, len s tým rozdielom, že ich to so ženami v posteli nebaví. Je to vec s ktorou sa narodíte a rovnako tak nemôžete odsudzovať niekoho, kto je ľavák alebo škúli alebo je ryšavý, malý, tlstý, takže keď niekto hovorí o sebe otvorene a ľudia to tak berú, je to v poriadku. Keď nie, je to jeho vec. Ja som sa nikdy s nijakým osobným výpadom voči mojej osobe nestretol. Keď sa ma niekto opýta, odpoviem popravde, ale aby som to niekde manifestoval, to nie. Je to moje súkromie. A okolie to vždy vzalo a berie úplne normálne.
15.08.2016 11:00 - otázka od Emil
Dobrý deň. Svojho času ste vyhlásili, že keby ste disponovali podobným rozpočtom ako Peter Jackson, natočili by ste trilógiu Pán prsteňov rovnako dobre ako on ak nie aj lepšie. Stojíte si s odstupom času za týmto výrokom?
Keď Američania natočili Troja s Bredom Pittom, rozpočet bol 6 miliard českých korún. Kolegovia spočítali, že za tieto peniaze boli u nás v Česko-Slovensku natočené všetky filmy od roku 1948 a ešte zostalo. Takže keď máte také astronomické rozpočty a obrovskú základňu trikových počítačov, môžete si dovoliť všetko. Myslím, že máme množstvo šikovných režisérov, ktorí by za tieto peniaze to natočili tiež.
15.08.2016 10:58 - otázka od veriaci01
Majstre-a kde na tie pičoviny chodíte ?
Stačí sa pozerať okolo seba, život sám vymýšľa také pičoviny, ktoré vás pri stole pri písaní scenáru nenapadnú. A práve takým pičovinám sa ľudia najviac smejú.
15.08.2016 10:57 - otázka od aladar
robievate aj verejne kastingy do vasich filmov? co mam urobit, ak by som chcel vo vasom filme hrat? pozdravujem a nech sa strasidlam dari!
Pracujem s pražskou agentúrou jitka@a-casting.cz. Pani Jitka Fleischhansova - môžete sa obrátiť na ňu. Budúci film - rozprávku budem točiť od polovice mája budúceho roku.
15.08.2016 10:55 - otázka od Maťa
Zdravím vás, veľmi sa teším na váš nový film. Verím, že bude rovnako dobrý, ako všetky, ktoré ste robili doteraz. Mám na vás jednu otázočku - prečo ste neboli režisérom aj ďalších Kameňákov? Za odpoveď ďakujem. Nech sa vám darí! :) Maťa
Ďakujem za priazeň, mojim obľúbeným číslom je číslo 3 - boli tri Slnká, tri Kameňáky, tri Babovřesky. A ako sa povie - do tretice všetkého dobrého aj zlého. Producent ma prehováral vyše 2 roky, ale márne. Číslo tri zostáva.
15.08.2016 10:53 - otázka od Zuzana
Dobrý deň. Milujem vaše filmy. Ale myslíte si, že sa vám niekedy podarí tromfnúť Slunce, seno?
To neviem. Život sa mení strašne rýchlom, aj dediny sú dnes úplne iné ako boli pred 33 rokmi, keď sme začali točiť Slnce, seno, jahody, takže neviem, čo čas prinesie, aké námety, aké scenáre. Dobou sa zmenil aj divák, aj keď ma prekvapilo, že uvedenie filmu v televízii má najväčšiu sledovanosť najmä u mladých.
15.08.2016 10:52 - otázka od igor
Ako sa vám páči na Slovensku? :) Nechceli by ste nejaký film natočiť aj u nás?
Slovensko mám strašne rád už od detstva, keď sme sem jazdili s rodičmi na dovolenku. Mám tu mnoho skvelých priateľov. Mal som to šťastie tu aj pracovať - v Košiciach som robil dve opery Rusalku a Fausta a Margarétu a moc rád na toto obdobie spomínam. Slovensko je krásna krajina, je tu veľa nádherných miest, kde by som rád natáčal a napokon mám strašne rád Slovenčinu. Pre mňa je to jeden z najmelodičtejších jazykov.
15.08.2016 10:49 - otázka od lula
Zdravím vás, máte nejakú vtipnú príhodu z natáčania? Ďakujem za odpoveď. Všetko dobré prajem!
rád by som vám ju napísal, ale je tu už asi 200 otázok, takže by som nestačil na všetky odpovedať. Tak nabudúce.
15.08.2016 10:48 - otázka od Peter
dobry den Troska, Kedy budete na Slovensku a kde Vas mozem osobne stretnut? Dakujem :)
Dnes od 15-tej do večera v Cinemax Bory, kde mám rôzne stretnutia s novinármi, od 18:30 uvedieme premiéru nášho nového filmu Strašidlá.

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu