Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Dôchodkyňa znášala vojenskú šikanu 15 rokov!

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: SITA)

OSTRAVA - Brutálnu "vojenskú" šikanu musela roky znášať dôchodkyňa (76) na severnej Morave. Agresorom bol jej vlastný syn (50), ktorý sa rád pozrel na dno fľaše. O 15-ročnom týraní napísal portál Denik.cz.

Starej žene jej podarený syn pravidelne prikazoval, aby mu doniesla jedlo, či zapálila cigaretu. Budil ju aj v noci aj skoro ráno. Ak matka jeho prianie nesplnila, začal rozbíjať zariadenie domu a bil ju.

Keď jeho správanie, ktoré trvalo od roku 1995, nemohla zniesť, prespávala u známych. O násilí však mlčala, nechcela, aby o ňom susedia vedeli. Za synove činy sa hanbila.

Synova agresivita narastala s množstvom vypitého alkoholu, informoval český portál. Ľudia z okolia si často všímali na ženinom tele podliatiny, avšak tá sa o svojich zraneniach odmietla baviť.

Odvahu vyriešiť svoju neúnosnú situáciu našla matka až nedávno, obrátila sa na poradenské centrum polície. "Policajtka žene priblížila možnosti riešenia domáceho násilia a zoznámila ju so spektrom eventuálnej pomoci," informovala policajná hovorkyňa Gabriela Holčáková.

Po poslednom útoku agresora vykázali na desať dní z domu. Mal vtedy takmer 3 promile v krvi. Syn však nariadenie nerešpektoval a už na druhý deň búchal na matkine vchodové dvere. Prišiel aj ďalší deň, policajti ale zakročili. Za marenie úradného rozhodnutia mu hrozia až 3 roky za mrežami. Prípad sa začal vyšetrovať aj ako týranie blízkej a zverenej osoby.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu