Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Chlapec, nájomný vrah (14), sa bráni, že bol nadrogovaný

Chlapca budú súdiť ako mladistvého Zobraziť galériu (2)
Chlapca budú súdiť ako mladistvého (Zdroj: SITA)

MEXIKO - Chlapca obvineného z účasti na štyroch popravách pre mexický drogový kartel budú súdiť ako mladistvého a v prípade, že ho uznajú vinným, dostane len tri roky väzenia. Oznámil to v nedeľu sudca v mexickom štáte Morelos.

Sudca rozhodol, že chlapca postavia pred štátny, nie federálny súd, čo úrady zvažovali vzhľadom na závažnosť obvinení proti mladému zabijakovi známemu pod prezývkou El Ponchis. Zodpovedať sa bude obžalobe z vraždy, organizovaného zločinu a ďalších trestných činov.

Chlapca, identifikovaného len krstným menom Edgar, zatkli vo štvrtok na letisku južne od metropoly Mexiko spolu s jeho sestrou (19), ktorú obvinili z toho, že mu pomáhala zbaviť sa tiel. Chlapec na prokuratúre v meste Cuernavaca povedal, že sa podieľal na najmenej štyroch vraždách, pri ktorých obetiam odrezali hlavy. Podľa svojich slov bol nadrogovaný a konal pod hrozbou smrti. Údajne ho uniesli, keď mal 11 rokov a prinútili pracovať pre drogový kartel.

Guvernér štátu Morelos Marco Adame Castillo uviedol, že chlapec sa narodil v kalifornskom San Diegu a že mexické úrady preverujú, či nemá dvojaké občianstvo. Predstaviteľ veľvyslanectva USA v Mexiku povedal, že americkí činitelia zatiaľ jeho občianstvo nepotvrdili.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu