Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Auto na pretekoch vrazilo do divákov: 8 mŕtvych, 12 zranených!

Toto vozidlo zabilo 8 ľudí
Toto vozidlo zabilo 8 ľudí

LOS ANGELES - Pri pretekoch terénnych automobilov v Kalifornii vošiel v sobotu jeden z vozov do divákov a zabil osem ľudí. Dvanásť osôb je zranených. Informovala o tom dnes agentúra AP.

Hovorca šerifa okrsku San Bernardino Cindy Bachmanová povedala, že jeden z automobilov, ktorý sa zúčastnil pretekov California 200 vošiel v sobotu večer do davu. Okrem mŕtvych bolo 12 ľudí zranených, ale do nemocnice vraj muselo byť prevezených oveľa viac ľudí.

Závod sa išiel v púšti v blízkosti mesta Lucerne Valley, ktoré je 160 kilometrov severovýchodne od Los Angeles.

Nešťastie sa stalo krátko cez 20. hodinou miestneho času. Fotograf David Conklin, ktorý závod snímal pre niekoľko časopisov, povedal agentúre AP, že auto, ktoré nešťastie spôsobilo, bolo medzi prvými dvadsiatimi vozmi a práve prechádzalo cez kamennú terénnu prekážku. Conklin videl auto vo vzduchu po nájazde na hrboľ a otočil sa k nasledujúcemu vozidlu, keď počul rozruch. "Počul som stonanie a krik. Jedna žena s veľkou ranou na hlave ležala v kaluži krvi, pod vozidlom bol rozdrvený niekto ďalší," popísal scénu fotograf.

Bachmanová oznámila, že sa nešťastie stalo mimo cesty a prípad vyšetruje kalifornská dopravná polícia.

Závod California 200 sa jazdí terénnymi vozidlami a pozrieť sa na neho prišlo niekoľko desiatok tisíc ľudí. Autá pri ňom prekonávajú výmole a ďalšie prekážky a často sa pritom ocitajú vo vzduchu. Diváci všetko sledujú z okraja trasy, ktorá je ohraničená sporými bariérami alebo vôbec ničím.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu