Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Nesvojprávnu sestru ubil stoličkou, umierala hodiny

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: Jupiterimages)

ÚSTÍ NAD LABEM - Za vraždu nesvojprávnej sestry dnes ústecký krajský súd poslal muža (54) z Prackovíc v okrese Litoměřice na 13,5 roka do väzenia. Muž sestru, o ktorú sa mal starať, ubil tesne pred vlaňajšími Vianocami stoličkou.

Podľa výpovedí znalcov žena vo veľkých bolestiach umierala niekoľko hodín. Rozsudok nie je právoplatný, odsúdený i prokurátor si nechali lehotu na odvolanie.

Muž sa k vražde svojej sestry priznal, popísal napríklad, ako ju bil stoličkou. V čase činu bol opitý. Sudkyňa dnes uviedla, že sa nepodarilo úplne objasniť, čo sa v čase vraždy v dome súrodencov dialo. Na tele ženy boli aj bodné rany. Podľa súdu napríklad mŕtvola nebola dostatočne obhliadnutá. Vrah tiež v byte upratal a s telom svojej sestry manipuloval. V byte sa vraj mohlo stať aj viac, než k čomu sa počas vyšetrovania prípadu priznal.

Svoju sestru muž týral dlhšiu dobu. Podľa súdu o tom svedčia aj ďalšie staršie nezhojené zranenia, napríklad zlomené rebrá. O tom, že sestru bije, mnohí obyvatelia Prackovíc vedeli, niektorí to pripustili aj vo svojich výpovediach na súde. Sudkyňa dnes v odôvodnení povedala, že nikto s tým ale nič nerobil, odsúdený muž sa dočkal len vyhrážok, že ak bude v násilí pokračovať, tak to na neho oznámia.

Súd tiež rozhodol o tom, že po vykonaní trestu má byť muž vo väzobnom ústave, je totiž silne závislý na alkohole a v podnapitom stave nebezpečný. Sudkyňa vysvetlila, že je potrebné ho izolovať od spoločnosti. Podľa znalcov neexistuje žiadna šanca, že by sa mohol svojej závislosti zbaviť, preto súd nezvolil umiestnenie do ochrannej liečby, ale rovno detenciu.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu