Utorok11. jún 2024, meniny má Jesika, zajtra Zlatko

Kambodža: Vrahov malého Maxima bolo možno viac

Pri útoku na medzinárodnú školu v Kambodži zahynul dvojročný Slovák.
Pri útoku na medzinárodnú školu v Kambodži zahynul dvojročný Slovák.

SIEMREAP - Útoku na medzinárodnú školu v Kambodži, pri ktorom vo štvrtok zahynul dvojročný Slovák, sa zúčastnilo možno viac ozbrojencov ako štyria, ktorých polícia zatkla. Proces s útočníkmi sa mal uskutočniť už včera, hlavný vyšetrovateľ však požiadal o jeho odklad.

"Sú tu ešte otázky, ktoré im musíme položiť," odôvodnil policajný šéf Ou Ema svoju žiadosť o predĺženie väzby podozrivých na 72 hodín. Skupina útočníkov obsadila medzinárodnú školu v meste Siemreap kvôli aktu pomsty.

Vodcom útočníkov bol bývalý agent bezpečnostnej služby Chea Sokhon. Ten ešte nedávno pracoval ako šofér juhokórejského podnikateľa, ktorý ho dvakrát udrel. Preto sa údajne vybral do hlavného mesta Phnompenh, kúpil si pušku a s troma komplicmi vymyslel plán pomsty. V škole hľadali práve podnikateľove deti, tie sa však v tom čase nachádzali inde. Počas oslobodzovacej akcie polície nakoniec banditi zastrelili Maxima Michalika, ktorý sa v Kanade narodil dvom Slovákom.

Podozrenie o väčšom počte útočníkov sa zakladá na skutočnosti, že pätica útočníkov, z ktorých bol jeden zabitý na mieste činu, žiadala od polície okrem výkupného a auta šesť zbraní, teda o dve viac, ako je počet doteraz zatknutých banditov. Očití svedkovia okrem toho vypovedali, že dvom mužom sa údajne podarilo počas sedemhodinového obliehania školy z miesta únosu utiecť.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu