Streda29. máj 2024, meniny má Vilma, zajtra Ferdinand

Rýchlik zrazil ženu s dieťaťom, zahynula na mieste

ilustračné foto
ilustračné foto

BLANSKO - Na stanici v Blansku zrazil dnes predpoludním medzinárodný rýchlik Praha-Viedeň ženu a dieťa. Žena na mieste zomrela, dieťa je ťažko zranené. Zdravotníci ho z miesta nešťastia odvážali vo vážnom stave. Dopravu na trati prerušili. Informoval o tom hovorca Železničnej inšpekcie Martin Drápal.

Zrážka sa stala krátko po 11:00. Z doterajších výsledkov vyšetrovania vyplýva, že žena prechádzala cez koľaje v priestore medzi prvým a druhým nástupišťom, a to miestom, ktoré je určené železničnej obsluhe.

Matka s dieťaťom sa pravdepodobne ponáhľala na vlak. Lokomotíva ju zrazila približne v osemdesiatkilometrovej rýchlosti. Obeť na mieste ťažkým zraneniam podľahla.

Blansko leží na železničnej tepne Břeclav-Děčín pretínajúcej Česko. Vlaky cez Blansko jazdia naďalej, uzavretá je iba koľaj, na ktorej sa nešťastie stalo.

Nehoda v Blansku je tohto roku v Česku 111 zrážkou vlaku s človekom. V porovnaní s rovnakým obdobím vlaňajška sa počet kolízií zvýšil o 11 percent. Za prvých päť mesiacov zahynulo 81 ľudí a 30 bolo zranených.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu