Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Lietadlo sa po štarte z Prahy zrútilo v Nemecku

Ilustračné Foto
Ilustračné Foto

DRÁŽĎANY - Malé lietadlo typu Cessna Citation 550 sa pri ceste z Prahy do švédskeho Karlstade zrútilo v nedeľu večer v Nemecku blízko českej hranice. Na palube boli najmenej dvaja ľudia, ktorých osud zatiaľ nie je známy. S odvolaním sa na nemecké úrady to dnes uviedli zahraničné agentúry.

Lietadlo dostalo povolenie na výstupe z výšky 8000 metrov do výšky približne 10.500 metrov krátko po tom, čo vo 20:20 SEČ vstúpil v oblasti Drážďan do nemeckého vzdušeného priestoru. Pilot ale pokyn nepotvrdil, už neodpovedal a jeho stroj zmizol z radarových obrazoviek, povedal hovorca agentúry pre leteckú bezpečnosť Axel Raab.

Stroj náhle výrazne stratil výšku a zrútil sa v oblasti hory Grosser Zschirnstein v saskom Švajčiarsku. Táto pieskovcová hora sa nachádza na ľavom brehu Labe asi kilometer severne od štátnej hranice.

Polícia a záchranári sú na mieste od polnoci. Miesto dopadu lietadla je ale v ťažko prístupnom skalnatom teréne, preto májú záchranné a pátracie akcie začať až dnes ráno okolo ôsmej hodiny. Nasadené majú byť vrtuľníky a pátracie psy.

Časti trosiek lietadla boli objavené už v noci. Nie je zatiaľ jasné, či na palube stroja boli okrem dvoch pilotov ďalšie osoby. V tomto type lietadla môže cestovať až osem ľudí, poznamenal hovorca.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu