Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zomrel slávny autor detektívok Dick Francis

Dick Francis
Dick Francis

BRATISLAVA –Vo veku 89 rokov skonal britský bývalý špičkový prekážkový džokej a následne ešte slávnejší autor detektívnych románov z dostihového prostredia Dick Francis.

Informáciu priniesla BBC s odvolaním sa na rodinných príslušníkov zosnulého. Podľa ich slov spisovateľ, ktorý prežil posledné roky života na Kajmanských ostrovoch, zomrel na starobu.

Dick Francis sa narodil 31. októbra 1920 v Tenby vo Walese. Na literárnu scénu vstúpil vlastným životopisom v roku 1957 The Sport of Queens: The Autobiography of Dick Francis, o päť rokov nasledovala ďalšia kniha Dead Cert, v slovenskom preklade vyšla pod názvom Smrť favorita. Do roku 1973 bol korešpondentom nedeľníka Sunday Express. Ako spisovateľ bol produktívny, každý rok napísal jeden román. Na jeseň by mala vyjsť ďalšia kniha, ktorú napísal spolu so synom Felixom. Dick Francis s ním napísal niekoľko kníh, v slovenskom jazyku vyšiel napríklad román Na mŕtvom bode.

Na úmrtie Dicka Francisa reagovala aj britská kráľovná, hovorca Buckinghamského paláca uviedol, že správa ju „zarmútila“.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu