Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Našli veľkú časť zrúteného etiópskeho lietadla

Trosky lietadla Ethiopian Airlines
Trosky lietadla Ethiopian Airlines

BEJRÚT - Záchranári našli v mori južne od Bejrútu veľkú časť etiópskeho lietadla, ktoré sa tam 25. januára zrútilo krátko po štarte v búrke. Oznámil to dnes libanonský minister dopravy Ghazi Arid. Nikto z 90 ľudí na palube nehodu neprežil.

Vrak sa nachádza v hĺbke 45 metrov a záchranári ho fotografujú, ako ho začnú vyzdvihovať. Podľa armády ide o zadnú časť trupu, v ktorej by mohli byť záznamy o lete.

Boeing-737 spoločnosti Ethiopian Airlines spadol päť minút po vzlete z bejrútskeho medzinárodného letiska. Pilot po veľmi rýchlom štarte neposlúchol pokyny riadiacej veže, aby zmenil smer a vyhol sa búrke, ktorá práve v oblasti zúrila. Stroj letel do Addis Abeby a pilot s ním namieril priamo k juhu.

Čierna skrinka so záznamami z kokpitu, ktoré by mohli objasniť, prečo sa tak správal, sa zatiaľ nenašla, aj keď minulý týždeň záchranári tvrdili, že zachytili jej signál.

Medzi 90 ľuďmi na palube stroja bolo 54 Libanončanov. Z 15 tiel, ktoré boli na hladine, boli pozostatky piatich Etiópčanov, deviatich Libanončanov a jedného Iračana.

Odborníci zo zatiaľ dostupných informácií vyvodzujú, že príčinou pádu lietadla nemohla byť iba búrka, ale že lietadlo muselo mať nejaký technický problém, buď s motorom, alebo hydraulikou.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu