Utorok14. máj 2024, meniny má Bonifác, zajtra Žofia, Sofia

Lietadlo v špičke pristálo na diaľnici

Pilot musel núdzovo pristáť na diaľnici.
Pilot musel núdzovo pristáť na diaľnici.

NEW JERSEY - Hviezdou ranného vysielania amerických televíznych staníc sa stal mladý pilot Frank Vogt (28). So svojou jednomotorovou Cessnou núdzovo pristál počas rannej špičky na diaľnici pri New Jersey.

Paradoxne Frank mal zo svojho lietadla hlásiť informácie o dopravnej situácii. Technické problémy ho však prinútili nájsť si čo najskôr vhodné miesto na pristátie. Ako uviedol pre televíziu CBS2, motor začal vynechávať a unikal z neho olej, takže bolo jasné, že sa musí hneď rozhodnúť. Ako dopravný reportér vedel, že na letisko sa už nedostane a musí pristáť okamžite. Voľba padla na diaľnicu, ktorý podľa neho „vyzerala ako pristávacia dráha.“

"Je to pôsobivé, keď sa vám podarí takto pristáť bez poškodenia," ocenili pilota leteckí inšpektori. Tí boli celkovo unesení z pristátia, pri ktorom sa nikto nezranil a stroj zostal nepoškodený. Pilot možno nemal toľko skúseností, ako slávny Chesley "Sully" Sullenberger, ktorý bezpečne dosadol na rieke Hudson, ale predviedol rovnako malý zázrak na diaľnici, skonštatovala stanica FOX 29.

Ako uviedol pilot pre stanicu CBS2, niektorí vodiči vôbec neboli prekvapení z toho, že vidia lietadlo, ktoré roluje po pravej strane. Dokonca ho obiehali v ľavom pruhu a fotili si lietadlo.

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu