Streda15. máj 2024, meniny má Žofia, Sofia, zajtra Svetozár

Za vraždu dcéry chce odškodné päť miliónov

ilustračné foto
ilustračné foto (Zdroj: ČTK)

PRAHA – Ani na druhý krát neuspela na súde matka, ktorá chcela od vrahov dcéry (28) odškodné 4,9 milióna korún. Mladú ženu nechal vo februári 1999 zavraždiť Zdeněk Bruthans (50), ktorého za to odsúdili v roku 2001 na pätnásťročný trest. Vraždu si objednal u svojho zamestnanca, ktorý potom najal svojho známeho.

Matkinu žiadosť súd zamietol už vlani v decembri. Žalobu vraj podala neskoro. Po odvolaní vrchný súd prípad vrátil na nové prerokovanie.

Zavraždená žena bola nájomníčka v dome, ktorý vlastnil Bruthans. Chcel ho prerobiť a ponúkol jej iný byt. Ona to však po porade s matkou odmietla. Bruthans si potom objednal za 150 tisíc korún vraždu u svojho zamestnanca Martina Reža, ktorý si na likvidáciu mladej ženy najal svojho známeho Pavla Kapouna. Najatý vrah dievča v jej byte v februári 1999 ubodal loveckým nožom. Kapouna aj Reža odsúdili na 15 rokov väzenia.

Matka sa predtým súdila aj s Bruthansovou manželkou, ktorá mala na súde jej mŕtvu dcéru ohovárať. Urobila z nej takmer prostitútku. Súd však žalobu v máji 2006 definitívne zamietol.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu