Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Vodič, ktorý zrazil matku a dieťa, bol opitý a zdrogovaný!

Ilustračné foto
Ilustračné foto

OPAVA - Policajti obvinili vodiča, ktorý v sobotu popoludní v Opave na priechode pre chodcov pod vplyvom alkoholu a drog zrazil ženu (44) a jej syna (7) a z miesta nehody ušiel. Žena neskôr v nemocnici zomrela.

Chlapec je v kritickom stave v ostravskej nemocnici. Súd dnes popoludní na muža (33) uvalil väzbu. Potvrdil to hovorca opavskej polície René Černohorský.

"Muža sme obvinili z piatich trestných činov. Jednak z ublíženia na zdraví a neposkytnutie pomoci. Navyše za volant sadol opitý a v čase, kedy mu bol vyslovený zákaz riadenia. Obvinený bol aj z marenia výkonu úradného rozhodnutia, ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a riadenia motorového vozidla bez vodičského oprávnenia, " povedal Černohorský.

Policajtom pri pátraní po vodičovi pomohli svedkovia, ktorí si poznačili poznávaciu značku auta. Nehoda sa stala okolo 16:45, o dve hodiny neskôr bol vodič zatknutý v budove opavského hostelu. "Pri zatknutí mal podľa výsledkov dychovej skúšky v krvi 1,48 promile alkoholu. Pozitívny bol aj test na návykové látky. Pravdepodobne bol pod vplyvom pervitínu. Viac budeme vedieť po rozbore krvi," uviedol Černohorský.

Ťažko zranených chodcov sanitka previezla do ostravskej fakultnej nemocnice. Tam žena počas noci zo soboty na nedeľu zomrela. "Zdravotný stav chlapca je stále vážny," uviedol hovorca ostravskej fakultnej nemocnice Tomáš Oborný.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu