Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Detektív robil pre priekupníka drog, je späť v polícii

Ilustračné foto
Ilustračné foto

PRAHA – Po českej armáde rieši škandál aj polícia. Václav Navrátil pracoval v protidrogovej centrále, potom pre firmu odsúdeného drogového dílera a teraz je späť v polícii. Píše Mladá fronta Dnes.

Pred tromi rokmi odišiel Navrátil od polície a hneď prvého januára 2007 nastúpil do spoločnosti VMS, ktorú vlastnil priekupník Moltaš. Stalo sa tak iba desať dní po jeho právoplatnom odsúdení. Policajt musel vedieť, že prechádza na druhú stranu zákona.

"Urobil som zlé rozhodnutia a platil za ne," hovorí dnes Navrátil. Čo presne v spoločnosti robil, nie je celkom jasné. Moltaš tvrdí, že v podstate nič, občas niečo zariadil. Navrátil naopak tvrdí, že sa mal stať spoločníkom. Moltaš tiež tvrdí, že ho Navrátil presviedčal na prípravu poistného podvodu.

V spoločnosti pracoval sedem mesiacov. Na začiatku roka 2008 sa vrátil späť k polícii. Dnes pracuje ako šéf oddelenia v Útvaru pre odhaľovanie organizovaného zločinu.

"Nedopustil sa žiadneho trestného činu alebo priestupku. Preto som nenašiel žiadny dôvod nezačať s ním prijímacie konanie," hovorí riaditeľ útvaru Robert Šlachta.

S tým však niektorí velitelia nesúhlasia. "Ja by som tohto človeka späť nebral," hovorí Jakub Fridrich, šéf protidrogovej centrály.

"Je to rozhodne zlé. Tiež by som ho nevzal," súhlasí námestník ministra vnútra Jiří Komorous. Navrátil požiadal do vyšetrenia prípadu o dočasné zbavenie funkcie.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu