Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Jackpot v Taliansku sa vyšplhal na 113,5 milióna!

RÍM - Rekordný jackpot 113,50 milióna eur v populárnej talianskej lotérii SuperEnalotto doteraz nikto nevyhral. Jackpot má byť najvyššou výhrou na svete.

Táto suma je aj najvyšším jackpotom v dejinách Talianska. Prečkala 77 žrebovaní. Šesť číselnú kombináciu tam nikto od januára neuhádol.

V celej krajine i susedných štátoch vypukol doslova ošiaľ. Vsádzajú aj tí, ktorí tikety nikdy predtým nevypĺňali. „Viac ľudí hrá za menšie peniaze,“ potvrdil agentúre Reuters barman v kaviarni San Lorenzo neďaleko od centra Milána. Podľa nehoj sa hra kvôli vysokej odmene predáva sama.

Podľa výskumu talianskeho inštitútu sociálnych štúdií Censis ľudia za posledných šesť mesiacov kupovali každý deň tikety priemerne za 7,8 milióna eur. Asi 49,5 percent z tejto sumy ide do štátnej pokladnice. Minimálna cena herného tiketu SuperEnalotto je euro. Ľudia za neho priemerne dajú 2,72 eura.

Aby vyhrali jackpot, musia uhádnuť v SuperEnalottu 6 čísiel z 90 žrebovaných. Tikety sa vsádzajú trikrát za týždeň - v utorok, štvrtok a v sobotu. Nespornou výhodou SuperEnalotta pred všetkými podobnými hrami, zvlášť lotériami v USA, je, že v Taliansku sa výhry vyplácajú pomerne skoro a v plnej výške.

Najvyššia doteraz vyhraná suma v Taliansku bola asi 100 miliónov eur. Vlani ju vyhral obyvateľ sicílskeho mesta Catania.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu