Utorok28. máj 2024, meniny má Viliam, zajtra Vilma

Krochtajúci redaktor TV Nova má výpoveď!

Redaktor tv Nova Jiří Dlabaja
Redaktor tv Nova Jiří Dlabaja

PRAHA – Zjavne im chýbal etický kompas. Televízia Nova ukončila pracovný pomer s redaktorom televíznych novín Jiřím Dlabajou za nakrútenie videa, ktorým podľa nej zľahčil hrozbu prasacej chrípky. Nova to uviedla v tlačovej správe. Video s krochtajúcimi redaktormi sa objavilo na Dlabajovom blogu.

"Vzhľadom k tomu, že video bolo nakrúcané v pracovnej dobe v priestoroch spravodajskej redakcie a následne umiestnené na internetových stránkach súvisiacich s TV Nova, pristúpili sme na dôraznejšie riešenie a tvrdým postihom," uviedol generálny riaditeľ Novy Petr Dvořák.

S ďalšími zúčastnenými redaktorov uskutočnila televízna stanica interné disciplinárne konanie a potrestala ich v súlade s vnútornými predpismi. "Správanie sa redaktorov považujeme za závažné porušenie zásadnej vnútornej normy TV Nova, ktorou je Etický kódex. Vzhľadom na pozíciu, významnosť a rešpekt spravodajskej relácie Televízne noviny si jeho porušenia nemôžu redaktori dovoliť ani pri svojich súkromných aktivitách," doplnil Dvořák.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu