Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Zdravotná sestra predávala marihuanu, dostala podmienku

PRAHA – Dvojročný podmienečný trest dostala zdravotná sestra z detského oddelenia pražskej motolskej nemocnice za predaj marihuany.

Zdravotníčka podľa obžaloby prechovávala drogu na ubytovni v areáli nemocnice a niekoľkokrát ju predala svojmu kolegovi sanitárovi. Ten sa však obrátil na televíziu Nova a sestru nakrútil so skrytou kamerou priamo pri predaji. Zábery televízia odvysielala a sestru zatkla polícia.

Rozsudok nie je právoplatný, žalobca sa proti nemu na mieste odvolal. Pre sestru navrhoval väzenie na 20 mesiacov. S rozsudkom nie je spokojný ani advokát zdravotnej sestry, podľa ktorého by ju stačilo potrestať verejno-prospešnými prácami.

K prípadu došlo minulý október. Kolega si so zdravotnou sestrou dohodol schôdzku priamo v nemocnici a nakrútil ju pri tom, ako mu predáva zhruba gram drogy. Podľa sanitára dodávala marihuanu aj ďalším kolegom v nemocnici. Personál zdravotníckeho zariadenia podľa neho užíval drogy aj pri práci. To sa však pred súdom nepreukázalo, sestra naopak dostala od svojich nadriadených kladné hodnotenie za svoju prácu.

Polícia našla po zatknutí v skrinke v izbe zdravotnej sestry zhruba 40 gramov drogy. V televíznych záberoch hovorila aj o tom, že môže pre svojich zákazníkov zohnať aj extázu. Štátny zástupca ju však nakoniec obžaloval len z predaja marihuany kolegovi.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu