Sobota18. máj 2024, meniny má Viola, zajtra Gertrúda

Bomba v Madride zničila okolo 30 vozidiel

MADRID - Bomba umiestnená vo vozidle explodovala v pondelok na východnom predmestí Madridu, nikoho však nezranila, uviedla polícia. Explózia nastala po 9. 00 vo štvrti Campo de Las Naciones asi 90 minút potom, čo anonym varoval pred výbuchom Španielsky Červený kríž.

Explózia vyhĺbila do zeme asi meter hlbokú jamu, zničila 30 vozidiel a rozbila okná na neďalekých kanceláriách, uviedla polícia, ktorá po varovaní stihla oblasť uzavrieť.

Anonym tvrdil, že hovorí v mene baskickej separatistickej organizácie ETA. Volajúci uviedol, že dodávka naložená výbušninami exploduje o 9. 00 neďaleko sídla stavebnej firmy Ferrovial, informovala hovorkyňa Červeného kríža Belen Ruizová. Miesto incidentu sa nachádza neďaleko letiska a výbuch spôsobil v oblasti dopravný chaos.

Španielsky minister vnútra Alfredo Perez Rubalcaba z útoku obvinil ozbrojenú separatistickú skupinu ETA. Najvyšší súd len pred niekoľkými hodinami pred výbuchom vylúčil kandidátov z dvoch baskických nacionalistických strán z účasti na nadchádzajúcich regionálnych voľbách v Baskicku pre údajné kontakty na ETA.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu