Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Palinová už uvažuje o kandidatúre za prezidentku v roku 2012

Sarah Palinová
Sarah Palinová

MIAMI - Aljašská guvernérka Sarah Palinová naznačuje, že uvažuje o kandidatúre za americkú prezidentku v roku 2012, ale ďalší možný republikánsky kandidát hovorí, že udalosti netreba predbiehať.

Palinová, ktorá bola tohtoročnou republikánskou uchádzačkou o post viceprezidentky, má vo štvrtok na programe účasť na diskusii republikánskych guvernérov s názvom "Pohľad do budúcnosti: Republikánska strana v období zmien". Palinová už jasne dala najavo, že chce byť významnou časťou týchto zmien. Keď sa jej v stredu novinári opýtali, či je budúcnosťou strany, odpovedala:

"Nemyslím si, že som to ja osobne. Myslím si, že je to niečo, čo predstavujem". "Americké rodiny, ktoré každý deň tvrdo pracujú, žena ako kandidátka, to je budúcnosť. Bolo by to dobre pre kandidatúru. Bolo by to dobré pre stranu. Rada by som urobila všetko, čo treba, aby sa pomohlo pokroku našej krajiny."

Guvernér štátu Mississippi Haley Barbour však povedal, že teraz nie je čas na premýšľanie o ďalších prezidentských voľbách. "Každý, kto myslí na prezidentské voľby v roku 2012, sa musí sústrediť na dnešné veci," povedal Barbour, ktorý bol v minulosti predsedom Republikánskej strany.

Budúcnosť strany je podľa jeho slov v rukách republikánskych guvernérov, keďže Biely dom a Kongres získali demokrati. Dodal, že republikáni sa teraz musia sústrediť na voľby guvernérov vzhľadom na to, že v najbližších dvoch rokoch budú voliči rozhodovať o obsadení 38 guvernérskych postov.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu