Štvrtok30. máj 2024, meniny má Ferdinand, zajtra Petrana, Petronela, Nela

Rakúska mládež objavila novú módnu drogu - Spice

VIEDEŇ - V Rakúsku sa medzi mládežou šíri nová droga Spice, ktorá má podobné účinky ako marihuana. Podľa odborníkov je nebezpečná hlavne kvôli tomu, že látka sa dá ľahko a hlavne legálne kúpiť v niektorých obchodoch.

Podľa miestnych médií sa droga predáva za 3,50 eura (asi 105 korún) v žltom sáčku s nápisom Spice, ktorý má obsahovať exotickú zmes korenia. Látka je voľne v predaji a ani predavačom nie je väčšinou známe, že by bola nejako závadná. Zasvätení ale vedia, že keď sa primieša do tabaku a vyfajčí, má podobné účinky ako marihuana.

Odborníci zistili, že zmes obsahuje rôzne látky, ktoré sa podobajú na konope alebo opiáty. Expert na narkotiká Günter Gmeiner v tlači varoval, že nadmerná dávka tejto látky by mohla spôsobiť aj smrť. Nebezpečná je ale táto zmes hlavne kvôli určitým chemickým prísadám, ktoré sa k nej pridávajú pri spracovaní v Holandsku a Británii.

Znepokojení rodičia teraz vyzývajú príslušné úrady, aby zakázali predaj tejto látky alebo aspoň stanovili velkovú hranicu pre jej predaj.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu